preskoči na sadržaj
Vijesti

Svjetski dan učitelja

Povodom Svjetskog dana učitelja, u srijedu, 05. listopada 2016. godine, Grad Pazin organizirao je proslavu.


Svjetski dan učitelja prilika je da se ukaže kako je rad učitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Ovaj dan dobra je prilika da se interes javnosti usmjeri na ulogu učitelja diljem svijeta i na njihovu važnost u društvu, kao i njihov status i radna prava.

U dvorani Istra pazinskog Spomen doma podijeljena su priznanja i prigodni pokloni za djelatnike u odgoju i obrazovanju koji ove godine slave 10, 15, 20, 25, 30, 35 i 40- tu obljetnicu.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Renato Krulčić u ime Grada, koji je istaknuo kako „Ocjenjujući rezultate koje postižu učenici pazinskih škola, na nacionalnim ispitima, županijskim i državnim natjecanjima, te, po posljednjim podacima, gotovo 90-postotnom upisu učenika na fakultete, razvojem međunarodnih kontakata, možemo slobodno reći da učiteljska profesija u našem Gradu kontinuirano pokazuje koliko snažno utječe na ukupan razvoj grada Pazina“.

 U svom govoru  Alejandro Castillo Jimenez u ime ravnatelja i učitelja svih odgojno obrazovnih institucija Grada Pazina osvrnuo se na značaj i ulogu učiteljske profesije u sadašnjem trenutku.

Učiteljica s najviše staža (40 godina), Mila Tumpić  prigodnim se riječima obratila kolegama i naglasila važnost uloge koju ima učiteljica u životu svakog učenika. Martin Tomišić recitirao je pjesmu „Moja mat učiteljica“ koja slikovito govori o učiteljici Mili.

Preuzeto: http://www.pazin.hr/svjetski-dan-ucitelja-mila-tumpic-proslavila-40-godina-rada/#more-14554Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: BARBARA MOČIBOB   datum: 6. 10. 2016.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju