preskoči na sadržaj
Vijesti

„Čitajmo naglas“ – finale natjecanja

U srijedu, 26. travnja, u knjižnici OŠ Vladimira Nazora Pazin održano je finale natjecanja u čitanju naglas. 


U srijedu, 26. travnja, u knjižnici OŠ Vladimira Nazora Pazin održano je finale natjecanja u čitanju naglas. To se natjecanje održava svake godine u mjesecu travnju povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige, a namijenjeno je učenicima četvrtih i šestih razreda svih područnih i matične škole Pazin. Ideja natjecanja je da se upravo čitanjem popularizira knjiga i osvijesti njezina važnost u svakodnevnom životu. Sam boravak u knjižničnom prostoru i druženje uz knjigu u ugodnoj i poticajnoj atmosferi prilika je učenicima da stvore pozitivan stav prema čitanju te da ga usvoje kao naviku koju će njegovati tijekom cijelog života. Također, prilika je to i za druženje s vršnjacima iz ostalih područnih te matične škole.

Učenici su naglas čitali tekstove Zvonimira Baloga iz njegove zbirke priča „Bonton“. Radi se o zanimljivim, zabavnim i prije svega poučnim crticama iz svakodnevnog života.

Svi su sudionici natjecanja dobili priznanja, budući da sama činjenica da sudjeluju u finalu natjecanja znači kako su, prema procjeni i odabiru svojih knjižničarki i učiteljica, upravo oni najbolji čitači u svojim razredima.

Kao najbolji među najboljima istaknuli su se učenik Josip Đurić Vadinjof iz Područne škole Tinjan u kategoriji četvrtih razreda, te učenica Đenifer Šepić iz Područne škole Karojba u kategoriji šestih razreda.

Josip i Đenifer svojim su tečnim, izražajnim i izvrsno artikuliranim čitanjem oduševili sve prisutne, a posebno žiri sastavljen od knjižničara Lorete, Slađane i Deana. Pobjednici su tako postali ponosni vlasnici knjiga koje će, sigurni smo, pročitati u najbržem mogućem roku.

Nadamo se da smo ovom vrstom natjecanja još jednom naglasili važnost čitanja, pa bilo ono naglas ili u sebi, jer „čitati se uči da bi se čitajući učilo“ i upravo tu leži ona njegova neprocjenjiva vrijednost.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: JADRANKA MRAK   datum: 2. 5. 2017.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju