preskoči na sadržaj
Vijesti

U potrazi za bajkom

Gdje otići ako volite bajke?

Naš odgovor: U mjesto gdje su bajke nastajale, gdje bajkopričalice i dalje prenose bajke, gdje grad živi u bajkovitom svijetu. Slavonski Brod.

Kao plod pričanja različitih priča nastala je predstava Dramske skupine naše škole „Život (ni)je bajka (Bajka o mislima)“ kojom su se DraMci predstavili u gradu, koji je poznat po stvaranju najljepših hrvatskih bajki, Slavonskom Brodu, na 2. Hrvatskom festivalu pripovijedanja od 17. do 19. ožujka 2017. 


Bajka govori o stvarnosti jednog prosječnog tinejdžera (tinejdžerice Nine) kojemu te godine donose mnoge probleme, ljubavne, obiteljske, prijateljske…  Svi ti problemi nam se ponekad čine velikima te su oni u predstavi predstavljeni  na optimističan i pesimističan način.

Nensi, Ramona, Ema, Ena i  Antonija su htjela upoznati naše prijatelje Brođane s legendama našega kraja pa su pričale o nastanku Pazinske jame, Istre, Arene i druge prekrasne priče.

O prekrasnim trenutcima koje smo tamo doživjele svjedoče fotografije i tekstovi iz novina.   

https://www.facebook.com/events/108366386354536/

http://www.ebrod.net/slavonski-brod/clanak/vilinskom-koreografijom-zapoceo-2-hrvatski-festival-pripovijedanja-u-slavonskom-brodu-18701.html

http://www.035portal.hr/vijest/kultura/2-hrvatski-festival-pripovjedanja-u-slavonskom-brodu-10138

Tekst: Marija BaćacPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: BARBARA MOČIBOB   datum: 22. 3. 2017.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju