preskoči na sadržaj
Vijesti

Vox mini populi

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, u četvrtak 5.10.2017 je na Trgu u gradu Pazinu organizirano čitanje poruka odraslima pod nazivom Vox mini populi.

Predsjednici od 3. do 8. razreda su u suradnji s učenicima svojih razreda pripremili poruke namijenjene odraslima te ih javno pročitali. Na Vox mini populi su prisustvovali predstavnici i/ili zamjenici predstavnika razreda te učenice koje pohađaju izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje - Građani za budućnost


Ukupno je sudjelovalo 25 učenika, a poruke su čitali: Mate Udovičić, 3.c, Mia Kranjčić, 5. d., Jan Matej Erniša, 6.b, Katarina Mišetić, 7.a, Anamarija Miličić, 8.c i Maroje Berković, 8.d.

Događaju su prisustvovali predstavnici Grada Pazina, novinari Tv Istre i zainteresirani građani.

Poruke koje su učenici ove godine poslali odraslima:

1. Halo! I ja sam ovdje. Zar me ne vidiš? Halo! Čuješ li me? Stojim sada ovdje, samo korak dalje od tebe, a ti me ne primjećuješ. Mama, tata? Itko? Samo malo pozornosti, to je sve što tražim. Ali kako ću ja biti primijećen ako je posao na prvom mjestu? Novac, zarada, je li samo to potrebno za sreću? Razmisli zašto sam ja, tvoje dijete, sada ovdje… ovdje sam da unesem barem malo sreće u tvoj život… Pozornost i ljubav, ne centar pažnje, samo malo pozornosti i ljubavi, to je sve što tražim od tebe…

2. Želimo da odrasli i djeca manje bulje u mobitele i da više vremena provode u prirodi.

3. Draga Ravnateljice, bilo bi nam jako drago kad biste kupili ormariće za školu. Torbe su nam jako teške. Lakše bi nam bilo da imamo ormariće. Uz to, željeli bismo imati više pametnih ploča jer su nam zanimljive, laptope za sve učenike i travnato igralište za školu kojeg bi mogli koristiti za druženja.

4. Željeli bi da se u školi promijeni zvuk zvona, da imamo gradski bazen te da se urede školski parkovi.

5. Dragi roditelji, željeli bismo da unatoč svim problemima budete umjereni, pošteni i pažljivi prema svojim bližnjima.

6. Dragi odrasli, vrednujte nas svih isto i ne uspoređujte nas! Ne tražite od svog djeteta da bude kao netko drugi, već tražite od njih da razvijaju svoje mogućnosti.

Budite djeci podrška čak i ako oni to ne traže. Dok ste s djecom budite nasmijani jer je to najljepši mogući poklon na svijetu.

7. Kada ste tužni, priđite svom djetetu i recite mu da ga volite naviše jer je upravo to ono što svako dijete želi čuti i ono što svaki roditelj može izgovoriti.

8. Poštujte odluke i želje vaše djece. Nemojte, s dobrom namjerom, a bez njihovog znanja, učiniti nešto loše.

9. Želimo manje domaće zadaće kako bi imali više slobodnog vremena.

10. Želimo se uključiti u sastavljanje školskog jelovnika i malo duži veliki odmor! Osim toga, voljeli bismo imati dva obroka u školi (uz marendu još jedan obrok poput voća, keksa i slično).

11. Jako želimo zimsko klizalište u Pazinu, a Gradu Pazinu bismo voljeli pomoći kroz mogućnost volontiranja.

Trebalo bi osigurati više sadržaja za mlade, poput zabavnog parka, 3D kino dvorane, urediti okoliš i na trgu napraviti fontanu.

12. Poštovani Gradonačelniče, želimo da se obnovi autobusni kolodvor, da se postave sjedala i da se obnovi wc na autobusnom kolodvoru. Voljeli bismo manje frizerskih salona u gradu, a više trgovina s odjećom za djecu i igračkama. Isto tako, voljeli bismo imati bolje organiziran Rim, više aktivnosti za djecu i da se urede fasade na zgradama u gradu.

13. Željeli bismo imati stalak za bicikle ispred škole i nove dresove. Želimo da se obnovi parket u Glazbenom odjelu.

14. Voljeli bismo da se postavi rasvjeta i izgradi nogostup na Drazeju te rasvjeta u Kuharima. Osim toga, željeli bismo da se napravi „skate park“ kod bivše vojarne i da se obnovi zgrada Glazbene škole.

15. Voljeli bismo imati automat za hranu i piće u školi za učenike, više izleta, topli hodnik koji spaja sportsku dvoranu i školu. Predlažemo da renovirate muške wc-e u razrednoj nastavi te stavite školjke umjesto čučavca.

Trebalo bi urediti i zamijeniti kante za smeće u školskom dvorištu, a pošto smo EKO škola, voljeli bismo imati školski vrt. Molimo vas da obnovite školski park te da ga opremite spravama za djecu.

16. Drage učiteljice, željeli bismo da na izlete idemo češće i da nam praznici traju duže. Da nam satovi budu kraći i ako je moguće da sjedimo u klupi s kime želimo. Da bude manje domaće zadaće i diktata i da pod velikim odmorom možemo ići van igrati se loptama. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: BARBARA MOČIBOB   datum: 10. 10. 2017.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju