preskoči na sadržaj
Vijesti

Slastičarnica u našoj školi

Da reciklaža može biti primamljiva i slatka, dokazali su učenici Likovne grupe zajedno sa svojom učiteljicom Gordanom Štrucelj i pripravnicom Lucijom Ukić.


Ulaz u školu poprimio je neobičan prizor. Naime, u njemu nas dočekuje izlog prave pravcate slastičarnice! U njemu se nalaze razne vrste kolača, torti, lizalica i bombona. Slastičarka je već poslužila dvoje gostiju koji opušteno sjede uživajući u svojoj porciji slastica. Na stolu se nalazi i cjenik.

No, prije nego što posegnemo za novčanikom kako bi kupili najprimamljiviju nam slasticu potrebno je ipak malo protrljati oči. Sve što vidimo izrađeno je od materijala koji i nisu baš za jelo – plastika, papir, stiropor, karton, guma… Sve ono što se može (i trebalo bi!) reciklirati.

Kako bi pokazali da smo prava eko-škola učenici Likovne grupe su to i učinili. Recikliravši otpadni materijal pokazali su kako se on može više puta koristiti, a ne odbaciti.

Svijest o očuvanju okoliša i pravilnom gospodarenju otpadom važno je usaditi djeci već u najranijoj dobi, a ovakav je način posebno simpatičan i efektan.

Cjelokupan prizor upotpunjavaju i „pločice“ koje izgledaju gotovo kao prave, a zgodni su i izloženi crteži kolača.

Prizemlje je definitivno poprimilo neodoljiv šarm – izgleda zbilja njam-njam smiley!

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 26. 10. 2017.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju