preskoči na sadržaj
Vijesti

„Čitajmo naglas" – polufinale

U ponedjeljak, 30. listopada održano je polufinale natjecanja „Čitajmo naglas“ za učenike četvrtih razreda.

Natjecanje u „Čitanju naglas“ u našoj se školi uspješno odvija već petu godinu za redom, a namijenjeno je učenicima četvrtih i šestih razreda Matične i svih njezinih područnih škola.


Tijekom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenog) u školama se odvija polufinale natjecanja, a veliko finale, na kojemu sudjeluje po jedan učenik iz svakog četvrtog i šestog razreda održava se već tradicionalno u mjesecu travnju, povodom Svjetskog dana knjige.

Sama ideja natjecanja jest popularizacija knjige i čitanja, poticanje pozitivnog natjecateljskog duha i ono što je najvažnije – prepoznavanje školske knjižnice kao mjesta susreta učenika međusobno, ali i s knjigom.

 Ove su godine u natjecanju sudjelovali sljedeći učenici:

4.a razred: Nevena Rilak, Leana Družetić, Marina Šimara.

4.b razred: Leona Aleksandra Jurić, Lea Gašparini, Jelena Bogešić, Mateo Kurelović, Rajna Cvitko.

4.c razred: Tea Šaponja, Mathias Ćus, Viktor Russi, Lana Božić, Nika Jurman, Nina Benčić.

Pobjedu su odnijele učenice Nevena Rilak, 4.a, Jelena Bogešić, 4.b i Nina Benčić 4.c razred.

Čitanje im je bilo jasno, izražajno, dovoljno dramatično i dinamično te su svojim nastupom nadmašile konkurenciju. Hoće li biti toliko dobre i u travnju, vidjet ćemo dogodine, a do tada im nema druge već redovito posjećivati knjižnicu, tražiti preporuke za uvijek novo i zanimljivo štivo i čitati „u sebi“ ili „naglas“ – svejedno smiley.

To vrijedi i za sve druge učenike, jer kako kaže stara kineska poslovica – tri dana nemoj čitati knjige i tvoje će riječi izgubiti ljepotu. Bila bi prava šteta da se takvo nešto dogodi kad ih već knjižnica i čak dvoje knjižničara nestrpljivo očekuju na prvome katu škole wink

 

Knjižničari Dean Murić i Slađana Jukić

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 31. 10. 2017.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju