preskoči na sadržaj
Vijesti

Književni susret sa Zlatkom Krilićem

U četvrtak, 26. listopada posjetio nas je Zlatko Krilić – jedan od najčitanijih i dječjoj publici najomiljenijih pisaca. Djela su mu zastupljena u mnogim udžbenicima, a šest je njegovih knjiga u programu obvezne lektire u osnovnim školama.

O tome kakav je gospodin Krilić „uživo“ osvjedočili su se učenici 5.b i 5.d razreda zajedno sa svojim učiteljicama u školskoj knjižnici.


Književni susret prošao je besprijekorno. Učenici su sa zanimanjem slušali svaku piščevu riječ, a potpuno zaokupljeni i opušteni nisu se mogli suzdržati te su ubrzo počeli postavljati mnoga maštovita pitanja. Odgovori književnika Zlatka Krilića bili su još maštovitiji (kako i ne bi, kad je riječ o piscu smiley) te često vrlo humoristični pa je knjižnica odzvanjala od dječjeg smijeha.

Nazivajući sebe prepiscem i prisjećajući se bratove optužbe da je lažov, govoreći o tome kako je pomišljao da bude čordaš (pastir za svinje) te o vremenskim prilikama u Londonu školski sat začas je prošao. Ostalo je tek toliko vremena da se podijele autogrami, potpišu knjige, da se piscu u ime škole uruči poklon i... gotovo.

Sve što je lijepo, kratko traje. Često je nažalost tako. Naravno, kratkoća ne umanjuje ljepotu doživljaja te vjerujemo kako će se učenici, s osmijehom na licu smiley, još dugo prisjećati ovog književnog susreta.

 

U priloženom tekstu možete pročitati zabavan osvrt na književni susret učenice 5.c razreda Ive Radolović.

Knjižničari Slađana Jukić i Dean Murić

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 31. 10. 2017.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju