preskoči na sadržaj
Vijesti

Predavanje za roditelje: "IZAĐIMO!"

Pozivamo sve zainteresirane roditelje, učitelje i zainteresiranu javnost da u ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine dođu na predavanje koje će u sklopu Tjedna psihologije održati psihologinja Jasna Matošević u prostorima Matične škole Pazin s početkom u 18 sati na temu: IZAĐIMO!

 


Suvremeni tempo života dovodi do sve većeg jaza između djece i prirode. Zdravlje djeteta i priroda nerazdvojivo su povezani, a upravo su boravak i igra na svježem zraku izrazito bitni za djetetov tjelesni, emocionalni i kognitivni razvoj. Posljednjih je godina zabilježen trend povećane izloženosti djece ekranima raznih vrsta - mobiteli, tableti, računala, dok se istovremeno smanjuje vrijeme koje dijete provodi u prirodi, u slobodnoj igri s vršnjacima. Posljedice toga su sve češće poteškoće s usmjeravanjem i zadržavanjem pažnje, poteškoće s regulacijom emocija, ispadi bijesa, agresivno ponašanje, poteškoće sa spavanjem i učenjem te slabije razvijene socijalne vještine. 

U ovom ćemo predavanju govoriti kako priroda i dječja igra mogu doprinijeti dobrobiti djeteta i njegovu razvoju u zdravu, kompetentnu i samostalnu odraslu osobu.  Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: BARBARA MOČIBOB   datum: 16. 2. 2018.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju