preskoči na sadržaj
Vijesti

Dan ružičastih majica obojao čitavu školu :)

Posljednje srijede u veljači diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja – „Dan ružičastih majica“ ili izvorno „Pink Shirt Day“.

Taj se dan obilježava od 2007. godine kada je dječak u Kanadi bio izložen vršnjačkom nasilju zbog dolaska u školu u ružičastoj majici.

Ispostavilo se da je majica bila simbol podrške dječaka svojoj majci koja je bolovala od karcinoma.

Njegovi prijatelji iz razreda zgrozili su se zbog tog događaja i odlučili su podignuti svoj glas protiv nasilnika. Podržali su svog prijatelja koji je bio pretučen na način da su se sutradan u školi svi pojavili u ružičastim majicama.


Ovu inicijativu su pokrenuli 17-godišnji učenici David Shepherd i Travis Price, koji su štampali prvih 50 ružičastih majica. Od tada, ružičasta majica postala je simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja u školama.

Povodom obilježavanja tog dana, u srijedu, 28. veljače učenici i učitelji naše škole obukli su ružičaste majice ili su na sebi imali neki ružičasti detalj – poput šala, kape ili ogrlice, u znak solidarnosti i podrške u borbi protiv nasilja u školama.

 

5.b razred piše ispit iz matematike – u ružičastim majicama laugh


Tjelesna i zdravstvena kultura – u rozom  wink


 

Na prvom katu škole postavljen je foto kutak sa simboličnim kartonskim majicama i rekvizitima u kojem se moglo fotografirati sa svojim prijateljima i na taj način poslati snažnu i važnu poruku nenasilja i prijateljstva.

 

 

 

 

 

 

 

I za kraj, važno je napomenuti da borba protiv nasilja ne traje samo jedan dan u godini već da mi sami svakoga dana biramo svoja ponašanja i pozvani smo brinuti jedni o drugima! 

 

Stručna službaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 28. 2. 2018.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju