preskoči na sadržaj
Vijesti

„Priča se po gradu“

U srijedu, 2. svibnja u čitavom se gradu Pazinu pričalo. Po vrtićima, knjižnicama, ulicama, kafićima, staračkim domovima i naravno – školama.

Pričali su, odnosno čitali i slušali i stari i mladi, a sve zato što su se spremno i veselo uključili u projekt Gradske knjižnice Pazin pod nazivom „Priča se po gradu“.


Pričljivo je i bilo. U Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin čitalo se učenicima od 1. do 4. razreda, a čitala im je školska knjižničarka Slađana Jukić. Sveukupno 5 razrednih odjeljenja, zajedno sa svojim učiteljicama izmjenjivali su se u školskom dvorištu koje je to jutro bilo obasjano suncem i ugodnom, čitalačkom atmosferom.

Učenici su se smjestili u krug te uživali u raznim pričama. „Zafrkancijama, zenzancijama, smijancijama i ludancijama“ Sanje Pilić, „Naopakim bajkama“ Ivanke Borovac i šarmantnim slikovnicama Becky Bloom i Julije Donaldson.

Ptičice su cvrkutale, trava i cvijeće obavili su nas svojim proljetnim mirisom, sunce nas je nježno grijalo pa su se riječi nekako čudesno širile školskim dvorištem. Učenici su sa zanimanjem pratili i upijali njihovo značenje i naravno uživali.

Bio je ovo još jedan primjer kako čitanje i slušanje priča može biti jedna prekrasna aktivnost i zanimacija te da se njime možemo baviti posvuda smiley.

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 4. 5. 2018.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju