preskoči na sadržaj
Vijesti

Čitanje naglas 2018. – završnica natjecanja

U ponedjeljak, 23. travnja u školskoj je knjižnici održano natjecanje u „Čitanju naglas“ za učenike četvrtih i šestih razreda svih područnih i Matične škole Pazin.

Natjecanje je prigodno održano upravo 23. travnja jer se tog datuma obilježava važan dan za knjigu i čitanje – Svjetski dan knjige i autorskih prava.


U kategoriji učenika četvrtih razreda bilo je 10 učenika, a šestih razreda 7. Radi se o učenicima koji su u natjecanju koje je održano na jesen, povodom Mjeseca hrvatske knjige proglašeni najboljim čitačima u svojim razredima.

Čitale su se kratke humoristične priče iz zbirke Zvonimira Baloga „Zmajevi i vukodlaci“. 

Učenici su se zbilja iskazali i dali puno posla komisiji koja se sastojala od čak 5 knjižničara. Natjecanje je bilo koncipirano tako da su se u svakoj kategoriji nakon prvog čitanja izabrala po 3 najbolja čitača koji su ponovno čitali. Nije bilo lako odlučiti, što nas ustvari i veseli – škola nam je puna talentiranih učenika, koji vole knjige i čitanje te imaju smisla za jasno, artikulirano i dramatizacijski izvrsno izražavanje.

Pobjednica u kategoriji četvrtih razreda je Nevena Rilak, učenica 4.a razreda Matične škole Pazin, a u kategoriji šestih razreda odlična Eufemija Kršanović, učenica 6. razreda Područne škole Trviž.

Učenice su za nagradu naravno dobile knjige smiley, a svi ostali priznanja za sudjelovanje u samom natjecanju i straničnike za koje vjerujemo kako će ih često koristiti i koriste.

U ugodnoj je atmosferi prošlo još jedno natjecanje u „Čitanju naglas“, a Svjetski je dan knjige obilježen na najbolji mogući način – u knjižnici, uz čitanje.

 

Tekst pripremila: Slađana JukićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 24. 4. 2018.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju