preskoči na sadržaj
Vijesti

Osmaši u Vukovaru

Od 17. do 19. svibnja učenici svih osmih razreda Matične i područnih škola otputovali su u Vukovar na terensku nastavu. Krenuli smo autobusima u 10:30h s autobusnog kolodvora Pazin, a u Vukovar stigli u popodnevnim satima. Učenici i učitelji u pratnji bili su smješteni u hostelu Dubrovnik.


Drugi smo dan posjetili Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture i poslušali dva predavanja – Domovinski rat i Bitka za Vukovar nakon čega je uslijedilo slobodno vrijeme koje smo iskoristili za šetnju gradom i vožnju brodom po Dunavu. Nakon večere uslijedio je odlazak na disko-večer u centar grada gdje su se učenici dobro isplesali i zabavili.

Treći i posljednji dan imali smo razgledavanje postave u vojarni, a potom obilazak memorijalnih lokacija – Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – put spasa, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica '91., izložbeni prostori Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata i Masovna grobnica Ovčara.

Posjet Vukovaru završio je Školom mira i kvizom za učenike na kojoj smo i ove godine osvojili prvo mjesto. Naši predstavnici bili su Martin Bertoša iz Matične škole i Dino Bratanović iz Područne škole Karojba.

U Pazin smo stigli u kasnim večernjim satima, pomalo umorni, ali i bogatiji za nove spoznaje, kako one povijesne tako i one o zajedništvu, toleranciji i ljudskoj hrabrosti.

 

Tekst pripremila: Nataša Maruškić Popadić

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 24. 5. 2018.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju