preskoči na sadržaj
Vijesti

Mala glagoljska akademija 2018. g.

Učenici šestoga razreda i ove su godine polazili Malu glagoljsku akademiju u Roču. Tijekom tjedan dana imali su priliku sudjelovati u radionicama 26. saziva. Program je započeo 26. lipnja 2018. u Roču i trajao je do 2. srpnja. 


Ovogodišnji saziv ugostio je pedesetak učenika i jedanaest mentora iz cijele Hrvatske. Četiri učenice iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin predstavljale su svoju školu:  Nika Rusijan iz PŠ Karojba, Jana Antolović iz PŠ Tinjan te Tonka Pilat i Maja Livak iz MŠ Pazin. U pratnji učenika bila je učiteljica Hrvatskoga jezika Lorena Legović. 

Tema ovogodišnjeg saziva bila je „Glagoljica kroz osjetila“. Program je bio veoma bogat i zanimljiv. Učenici su sudjelovali u različitim radionicama, putovali Istrom s akademikom Josipom Bratulićem i proučavali povijest glagoljice. Svake je večeri bio organiziran zabavni program za male žakniće i njihove goste.

Vjerujemo da će ovo iskustvo učenicima ostati u trajnom sjećanju, a da će prijateljstva koja su se rodila u Roču trajati još dugi niz godina.

Tekst: učiteljica Lorena LegovićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SILVIJA ŠUPLJINA BURŠIĆ   datum: 5. 7. 2018.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju