2020-11-05 16:57:24 Zahvalni za plodove zemlje! Povodom Dana jabuka i Dana zahvalnosti za plodove zemlje svašta su nešto naši učenici radili pa pogledajte i neka vam rastu zazubice... Kada kruh mjesi moja mama stavi brašna 500 grama. Uz to malo kvasca više da kruh bolje diše. U smjesu ide i voda Zato i nju moja mama doda. Da kruh ima ukus pravi U njega se i žlica soli stavi. I maslac se u smijesu dodaje Jer tako kruh duže traje. Kada se ovaj kruh ispeče Kod nas u kući nema veće sreće.
Čikvina - kruh Kruh. Lijepo i mekano Mjesimo mažemo i jedemo. Kada mama napravi kruh. Večera.
O kruhu je riječ Mlijeka ide malo Al do brašna mi je stalo. Za 1 kg brašna Količina nije strašna. 40 dag kvasca ubaci Da ne završiš na traci. 1 žličica soli pa te kruh više voli. 3 žlice ulja Da ga kalup ne žulja. Sve to lijepo umijesi, u pećnicu odnesi. Pričekaj pola sata dok ne dođe tata. Stavi kruh na stol i nestat će sva bol!
Kruh Osamsto grama brašna glatka, to vam je jednostavna matka'. Treba tu i paketić kvasca, zbog njegovog visokog rasta.
Nekoliko decilitara mlakog mlijeka, da smjesa bude duljeg vijeka. Po decilitar vode i ulja, tamo i tuda, Smjesu će pretvoriti u prava čuda.
Svaki kruh okus voli, dodaj mu malu žličicu soli. Sve ovo čini se lako, ali dobar kruh ne može napraviti baš svatko. 30 minuta miriše, diše i nepce budi, OVO JE DOMAĆI KRUH DRAGI LJUDI !!!
|
Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin |