2018-06-11 11:29:25

Manifestacija Dragi naš Pazin

U organizaciji Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Hek iz Pazina, a pod pokroviteljstvom Grada Pazina, TZ Središnje Istre i Pazinskog kolegija, održana je 4. manifestacija Dragi naš Pazin.

Cilj manifestacije je očuvanje  kulturno-povijesne i gastronomske baštine  te prirodnih znamenitosti grada Pazina, promicanje znanja i ljubavi prema zavičaju i njegovoj kulturnoj, materijalnoj i nematerijalnoj baštini. 

Ovogodišnje druženje započelo je u utorak 5. lipnja 2018. godine radionicom šivanja na kartonu „Art string“ pod vodstvom prof. Gordane Radić Labinjan i radionicom „Zamiesimo pazinski cukerančić“ koja je održana u suradnji s lokalnim slastičarskim obrtom, a pod vodstvom prof. Sandre Sloković. Na radionicama su sudjelovali  učenici iz pazinske osnovne škole (Matične i područnih), učenici srednjih škola i predškolci iz dječjeg vrtića Olga Ban Pazin. Ove godine pridružili su im se i prijatelji iz Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim poteškoćama u Pazinu. Cukerančiće su dijelili na gradskom trgu gdje se tražio i cukerančić više.

Drugog dana kviza, u srijedu 6. lipnja 2018. godine,  u Pazinskom su kolegiju polaznici likovne radionice zajedno s profesoricom Evom Bulić izradili maketu maskote Dragi naš Pazin.

Trećeg dana učenici osnovne i pazinskih srednjih škola odmjerili svoje snage u poznavanju povijesti, geografije i kulturne baštine Grada Pazina.  

Nagrađeni su:

OŠ:

mjesto: Martina Defar i Antonio Labinjan, mentorica: Hana Gržinić Kraljić mjesto: Igor Vretenar i Nensi Matika, mentorica: Mirjana Mila Anzur mjesto: Ivana Sinčić, Đenifer Šepić, mentorica: Elizabeta Ferenčak (PŠ Karojba)

SŠ:

mjesto: Lucija Zidarić i Franceska Milohanić (GSŠJD) Mjesto: David Dragan i Božidar Žužić (Pazinski kolegij)

Program je svojim pjesmama uljepšala vokalno-instrumentalna skupina učeničkog doma Kolegija pod vodstvom profesorice Paule Jurman.  

Čestitamo svim učenicima na postignutim uspjesima! 


Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin