Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 2024.
Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, učenici 1. i 2. razreda posjetili su Obrt za proizvodnju tjestenine Verus u Sv. Petru u Šumi. Male, vrijedne ručice iskušale su se u izradi makaruna (pljukanci).
Učenici od 5. do 8. razreda s oduševljenjem su obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U sklopu priprema, vrijedni su učenici izrađivali razna ukusna jela, uključujući savijače s jabukama, poveticu, palačinke, kekse i wafle.
Program je započeo kratkim recitacijama posvećenim plodovima zemlje i važnosti kruha u našim životima. Održan je blagoslov jela, koji je dodatno uljepšao ovu svečanu prigodu, a zatim su učenici imali priliku degustirati svoja vlastita jela.
Obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje pokazalo je koliko je važno cijeniti rad i trud koji stoje iza svakog zalogaja te je svima ostavilo lijepe uspomene i inspiraciju za daljnje kulinarske avanture.