PLODOVI JESENI NA NAŠEM STOLU
Povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje (12.10.), Svjetskog dana hrane (16.10) i Dana jabuka (22.10.) organizirali smo prigodne radionice za učenike 1. - 8. razreda.
Svjetski dan hrane obilježava se zbog toga što je hrana preduvjet ljudskog opstanka i blagostanja te temeljna ljudska potreba. Podsjetit ćemo se na važnost hrane i na to da još uvijek u svijetu nema dovoljno hrane za sve.
Međutim, mi smo ipak uspjeli prikupiti nekoliko jesenskih plodova i zajedničkim snagama pripremili nekoliko slastica: pitu od jabuka, savijače, muffine, kolač od jabuka, kompot, voćnu salatu, a dio plodova izložili smo u školskom holu. Nakon napornog rada svi zajedno okupili smo se u predvorju škole gdje se već počeo polako širiti miris pečenih kestena i kokica. Pozvali smo i župnika vlč. Antuna Žufića koji nam se obratio s nekoliko prigodnih riječi i blagoslovio naših ruku dijelo. Prije samog kušanja hrane mali vjeronaučni zbor otpjevao je pjesmu "Kruh", a tada smo svi zajedno kušali naše slastice. Bilo nam je svima jako ukusno, a najveće iznenađenje bile su nam kokice.