preskoči na sadržaj
O školi


OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA NAZORA PAZIN

Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin s područnim školama u Sv. Petru u Šumi, Tinjanu, Trvižu, Kašćergi, Karojbi, Motovunu, Lupoglavu, Cerovlju, Gologorici i Gračišću pokriva područje općina Sv. Petar u Šumi, Tinjan, Karojba, Motovun, Lupoglav, Cerovlje, Gračišće i Grad Pazin. Jedino manji broj učenika iz graničnog područja s općinom Pićan polazi u školu u Potpićnu i nekoliko učenika iz graničnog područja s općinom Žminj polazi u školu u Žminju.

Velika raštrkanost i reljefna razvedenost ovoga područja čini sve školske aktivnosti u velikoj mjeri ovisnima o organizaciji prijevoza. Prijevoz učenika nije u potpunosti prilagođen učenicima pa stoga škola ne može u potpunosti organizirati svoj rad u skladu s pedagoškim zahtjevima i Zakonom o osnovnom školstvu.

Područja na kojima škola obavlja svoju djelatnost pripadaju sljedećim općinama:

 • Matična škola Pazin - Grad Pazin, općine Gračišće i Cerovlje
 • Područna škola Cerovlje - Cerovlje
 • Područna škola Gologorica - Cerovlje
 • Područna škola Gračišće - Gračišće
 • Područna škola Sv. Petar u Šumi - Sv. Petar u Šumi
 • Područna škola Tinjan - Tinjan
 • Područna škola Trviž - Grad Pazin
 • Područna škola Kašćerga - Grad Pazin
 • Područna škola Karojba - Karojba
 • Područna škola Motovun - Motovun
 • Područna škola Lupoglav - Lupoglav i Cerovlje

Prioritetna i stalna zadaća naše škole je briga o što kvalitetnijoj organizaciji redovne nastave i realizaciji nastavnih planova i programa.

Škola redovito izdaje učenički list "Proljeće", a posjeduje i dobro opremljenu učeničku knjižnicu sa čitaonicom (više od 16.000 knjiga - i još toliko u područnim školama).
 
 
Redovito sudjelujemo na Hrvatskim školskim susretima "Lidrano", natjecanjima "Znanost mladima", tehničkom stvaralaštvu, likovnim i literarnim natječajima, sportskim natjecanjima, a nazočni smo u svim kulturnim i drugim zbivanjima u našoj sredini.
 
Školske godine 1997./98. bili smo državni pobjednici na TV kvizu "Baština čovječanstva", a muška košarkaška ekipa je 1997./98. i 1998./99. osvojila treće i drugo mjesto na državnom prvenstvu za osnovne škole.
  
Školske godine 2004./05. košarkaška ekipa (M) osvojila je prvo mjesto na državnom natjecanju u Poreču , a 2005./06. odbojkaška ekipa (Ž) je također u Poreču na državnom natjecanju osvojila prvo mjesto.
 
Od 1999. godine škola je članica Hrvatske mreže škola koje promiču zdravlje, a od 2000. godine uključeni smo u GLOBE program.
 
Godine 2008. stekli smo status Eko škole. Godine 2012. po drugi je puta obnovljen status eko škole.
Godine 2014. stekli smo brončani status Eko škole.
 

 
Školske godine 2010./11. ostvaren je uspjeh na državnim natjecanjima - prva mjesta iz biologije i tehničke kulture te više sportskih uspjeha.
 

Više o rezultatima natjecanja u kojima sudjeluju učenici naše škole pročitajte ovdje.

Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju