preskoči na sadržaj
Knjižnica

 

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

A  TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-15 8-14 8-15 8-14 8-15

B TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-14 8-15 8-14 8-15 8-14


 

Reci mi što čitaš i ja ću ti reći tko si. (Martin Heidegger)

Čitač živi tisuću života prije nego što umre, reče Jojen. Čovjek koji nikad ne čita živi samo jedan. (George R.R.Martin)

     
vijesti

Izložba neobičnih prometala u školskoj knjižnici

Nedugo nakon radionice s učenicima trećih razreda na kojima su na temelju slikovnice „Lijenozemska“ autora Kestutisa Kasparavičiusa zamislili i nacrtali neobična prometala kojima bi (na krilima mašte smiley) otišla u zemlju Lijenozemsku uslijedile su i radionice na kojima su ih izrađivali.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 9. 12. 2018. 16:42

Likovno-literarna radionica - drugi razredi

Učenici svih drugih razreda sudjelovali su u likovno-literarnoj radionici u sklopu projekta „Naša mala knjižnica“.

Najprije su pozorno poslušali priču Grigora Viteza „O Suncu, koju je Bodo po svoj prilici izmislio“, potom su o njoj porazgovarali, nakon čega je uslijedio zadatak.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 30. 11. 2018. 17:33

„Čitajmo naglas" – 6. razredi polufinale

U četvrtak, 22. studenoga, u školskoj je knjižnici održano polufinalno natjecanje u „Čitanju naglas“ za učenike šestih razreda Matične škole.

Na natjecanje se prijavilo 12 učenika iz sva četiri razredna odjeljenja. Odlučili su svoje čitalačke sposobnosti odmjeriti sa svojim vršnjacima, ali sasvim jasno i pokazati kako samo čitanje vole.

Pripremljeni su im stoga zanimljivi i zabavni tekstovi, u kojima smo svi uživali. Posebice stoga što su ih učenici pročitali vrlo jasno, glasno, izražajno i dramatično pa smo ih s guštom slušali smiley.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 23. 11. 2018. 18:03

Projekt „Naša mala knjižnica“

Ove godine knjižnice naše škole započele su s međunarodnim projektom „Naša mala knjižnica“, kojem je osnovni cilj poticanje kritičkog čitanja među djecom odnosno poticanje čitanja među mladima.

Projekt uključuje radionice koje se temelje na šest knjiga nagrađivanih autora iz Slovenije, Litve i Hrvatske, a koje su namijenjene djeci u dobi od 8 do 11 godina.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 14. 11. 2018. 12:37

„Čitajmo naglas" – 4. razredi polufinale

U ponedjeljak, 12. studenoga održano je polufinale natjecanja „Čitajmo naglas“ za učenike četvrtih razreda.

Natjecanje u „Čitanju naglas“ u našoj se školi uspješno odvija već šestu godinu za redom, a namijenjeno je učenicima četvrtih i šestih razreda Matične i svih njezinih područnih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 14. 11. 2018. 12:32

Lektira u školskoj knjižnici

Učenici 3.a i 3.b razreda sat lektire imali su u prigodnom prostoru – školskoj knjižnici.

Satovi su protekli veselo uz šaljive pjesme Luke Paljetka iz zbirke „Miševi i mačke naglavačke“.

Što je to šaljiva pjesma, što je strofa, a što stih ponovili smo uz miševe i mačke kojima se događa – sve nešto naglavačke!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 6. 11. 2018. 17:59

Pisac u gostima – Dubravko Jelačić Bužimski

Dana 25. listopada u goste nam je došao pisac Dubravko Jelačić Bužimski.

Književni susret održao se u prostoru školske knjižnice, a prisustvovali su mu učenici 7.a i 7.b razreda zajedno sa svojom učiteljicom.

Dubravko Jelačić Bužimski učenicima je poznat po svojoj trilogiji o dječaku Martinu: „Sportski život letećeg Martina“, „Balkanska mafija“ i „Martin protiv CIA-e i KGB-a“.

Budući da je „Sportski život letećeg Martina“ odavno uvršten u školsku lektiru te da su učenici knjigu netom dovršili bilo je ovo za njih jedinstveno iskustvo – upoznati se i porazgovarati s autorom.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 29. 10. 2018. 20:15

OVCA U KUTIJI - Treći međunarodni festival slikovnice

Treći međunarodni festival slikovnice „Ovca u kutiji“  održao se u Pazinu od 10. do 14. rujna 2018. godine. Festival organiziraju udruga „Knjiga u centru“ iz Zagreba i Gradska knjižnica Pazin.

U bogatom programu uživali su i naši mališani.

Zahvaljujemo organizatorima festivala i Gradskoj knjižnici Pazin heart!

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 18. 9. 2018. 10:47

„Čitajmo naglas“ – finale natjecanja

U srijedu, 26. travnja, u knjižnici OŠ Vladimira Nazora Pazin održano je finale natjecanja u čitanju naglas. 

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA MRAK  datum: 2. 5. 2017. 12:14

Pjesme o VODI

U petak, 24. ožujka 2017. godine u školskoj je knjižnici upriličena dodjela nagrada za pjesnički natječaj na temu "VODA" koji smo organizirali za učenike od 1. do 4. razreda, a povodom Svjetskog dana pjesništva koji se obilježava 21. ožujka i Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka.

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA MRAK  datum: 24. 3. 2017. 12:51

Dan hrvatske knjige

U petak, 22. travnja 2016. povodom Dana hrvatske knjige u goste nam je stigla Jadranka Čunčić Bandov.

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA MRAK  datum: 26. 4. 2016. 13:21

Finale natjecanja "Čitajmo na glas"

U srijedu, 20. travnja 2016. godine u knjižnici matične škole održano je finale natjecanja u čitanju na glas u kojem su sudjelovali finalisti četvrtih i šestih razreda matične i svih područnih škola.

 

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA MRAK  datum: 26. 4. 2016. 12:35

Pisac u gostima - Božidar Prosenjak

U četvrtak, 19. 11. 2015. našu je školu posjetio Božidar Prosenjak , hrvatski književnik i novinar, koji je s mnogo ljubavi pričao o svom životu i dijelu učenicima 3.c i učenicima sedmih razreda.

Djetinjstvo je proveo u podravskom selu Kuzminecu. Tamo je započeo svoje školovanje, a priče iz tog razdoblja našle su svoje mjesto u zbirci „Sijač sreće“ koju učenici trećih razreda čitaju u sklopu školske lektire. Svoje je školovanje nastavio u Koprivnici, Parizu i Zagrebu, gdje je diplomirao romanistiku na Filozofskom fakultetu. Zaposlio se u Velikoj Gorici kao novinar i urednik kulture u listu i na radiju. A učenicima je ispričao i kako je, prije nego što je postao pisac radio i mnogo drugih poslova, a između ostalog i svirao klavijature u jednom poznatom zagrebačkom bendu.

Božidar Prosenjak objavljuje prozne, pjesničke, dramske i kritičke tekstove u dnevnom i periodičnom tisku, na radiju i televiziji. Surađuje u časopisima za djecu "Modra lasta", "Radost", "Smib", "Zvrk" i dr. Radovi su mu uvršteni u zbornike, antologije, školsku lektiru i školske udžbenike. Neki su mu tekstovi prevedeni na više od 20 svjetskih jezika. Objavio je više knjiga i dobio nekoliko značajnih nagrada za svoj rad.

Učenici su s pažnjom slušali njegovo prepričavanje svojih dogodovština, a autoru su postavljali i mnoga pitanja vezana uz djela koja su pročitali. Na pitanje je li namjerno u priči „Domraća zadaća“ ubacivao slovo R u riječi u kojima ga inače nema, autor je učenicima odlučio pročitati tu priču. Učenici su autora nagradili oduševljenim smijehom, a naravno da im je ispričao i kako je ta priča nastala.

A na samom kraju predstavljanja, učenici 3.a zamolili su autora da im da svoj autogram, što je on rado prihvatio i svakom je učeniku poimence uputio i neku toplu riječ, zahvalivši se na gostoprimstvu i obećavši da će svakako ponovno posjetiti našu školu.

  :: opširnije :: 


objavio: DEAN MURIĆ  datum: 20. 11. 2015. 11:24

Natjecanje "Čitajmo na glas"

U petak, 13. studenog 2015. u školskoj je knjižnici održano polufinale natjecanja „Čitajmo na glas“ za učenike četvrtih i šestih razreda. Svoje su umijeće čitanja učenici četvrtih razreda pokazali na tekstu „Tajna strašne noći“, a učenici šestih razreda na tekstu „Vile Lastarice“ iz knjige „Čuvari legende – Drevna zemlja Nari“ autorice Silvije Benković Peratove. U čitanju se ocjenjivala  razgovjetnost, izražajnost, točno naglašavanje riječi i dramatiziranje teksta, a svoje mjesto u finalu koje će se održati u travnju 2016. godine ostvarile su sljedeće učenice:

4.a ANI LONDERO, 4.c MAJA LIVAK, 6.a MIHAELA MILJAVAC, 6.b TONKA RUKAVINA, 6.c HANI PAĆELAT. 4.b i 6.d nisu imali natjecatelja.

Zahvaljujemo svim sudionicima i čestitamo finalisticama! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: DEAN MURIĆ  datum: 20. 11. 2015. 11:15

"Proljeće"

Stiglo je novo "Proljeće". I ove godine obiluje literarnim i likovnim radovima naših učenika, pa se nadamo da će svatko u njemu pronaći nešto po svom ukusu. A na ovim stranicama možete pronaći i nastavke triju priča koje zbog duljine teksta nismo bili u mogućnosti prenijeti u cijelosti u listu. Nadamo se da će vam se ovogodišnji list svidjeti i da će vam praviti društvo tjekom ljetnih praznika. Želimo vam uspješan završetak školske godine i mnogo lijepih i ugodnih trenutaka za vrijeme praznika. UŽIVAJTE!!!

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA MRAK  datum: 1. 6. 2012. 11:07
 Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju