preskoči na sadržaj
Knjižnica
 

 

Pristupite našoj virtualnoj knjižnice jednim klikom i uživajte :)!

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

A  TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-15 8-14 8-15 8-14 8-15

B TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-14 8-15 8-14 8-15 8-14


 

Reci mi što čitaš i ja ću ti reći tko si. (Martin Heidegger)

Čitač živi tisuću života prije nego što umre, reče Jojen. Čovjek koji nikad ne čita živi samo jedan. (George R.R.Martin)

     
vijesti

Pravilnik o radu školske knjižnice u uvjetima pandemije COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: SILVIJA Šupljina Buršić  datum: 14. 9. 2020. 10:08

Sve što moraš znati o novinarstvu

Novinarstvo je struka kojom se prikupljaju, pišu, uređuju i objavljuju informacije u masovnim medijima: novinama i drugim tiskovnim medijima, radiju, televiziji i internetu.

 

Što je u novinarstvu važno i kako napisati dobar novinarski tekst - otjkrijte u nastavku...

  :: opširnije :: 


objavio: SILVIJA Šupljina Buršić  datum: 26. 2. 2021. 10:24

Knjiga je dar koji možeš uvijek ponovno otvarati ◠‿◠

Na dan koji na poseban način slave zaljubljeni, 14. veljače, obilježava se i Međunarodni dan darivanja knjiga. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece.

Koju knjigu nekome pokloniti, zašto uopće knjigu i zašto baš tu knjigu – odgovore na sva ta pitanja dali su nam učenici od 1. do 4. razreda naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 12. 2. 2021. 13:27

U ritmu čitanja - pjesnički natječaj Vijest ima dokument u privitku

Prošlogodišnja je manifestacija Mjeseca hrvatske knjige bila posvećena glazbi. Školski su knjižničari povodom toga objavili međuškolski pjesnički natječaj na koji je pristiglo mnoštvo literarno-glazbenih radova. U međuvremenu su se vrata škole zatvorila pa učenicima nismo mogli čestitati i uručiti im zaslužene nagrade i priznanja.

Činimo to sada, sa zakašnjenjem, ali nikada valjda nije kasno za pohvale i čestitke smiley.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 24. 9. 2020. 10:03

Ovca u kutiji – susret s ilustratorom Peterom Škerlom

U sklopu festivala slikovnice Ovca u kutiji koji se održao u Pazinu od 14. do 18. rujna, u organizaciji Gradske knjižnice Pazin našu je školu posjetio slovenski ilustrator Peter Škerl te je s učenicima svih drugih razreda Matične škole održao radionicu crtanja.

Susret s ilustratorom održao se u dvorištu škole u kojem smo se poredali kao male ovčice, a pratilo nas je divno vrijeme i kreativna atmosfera.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 23. 9. 2020. 09:59

Učenički list Proljeće – digitalno izdanje

Dragi učenici, učitelji i roditelji,

izašao je novi broj učeničkog lista Proljeće. Kalendarsko proljeće stiže nam neumorno svake godine, a pritom ga vjerno prati i naš učenički list. Svijet se mijenja, razvija i raste, donosi nam očekivane i neočekivane promjene, a na nama je bilo i uvijek će biti da se tome prilagodimo. Pa kako smo se uspješno i spretno prilagodili pandemiji koja nas je odjednom zaskočila i primorala da sa sveopćim funkcioniranjem nastavimo ostajući doma i  koristeći svu moguću dostupnu informacijsko-komunikacijsku tehnologiju, tako se to prenijelo i na naš učenički list.

U školu se fizički nije moglo pa učenički list također nije izdan u fizičkom obliku, ali stvoren je, na sigurnom je i (osim ako neki računalni virus ne nasrne na njega!) još će dugo živ nam i zdrav biti na ovoj poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 15. 6. 2020. 11:38

Čitajmo naglas – polufinalno natjecanje učenika šestih razreda

U ponedjeljak, 9. prosinca, najbolji čitači šestih razreda odmjerili su svoje čitalačke sposobnosti u prostoru školske knjižnice.

Čitajući stihobasne po jedan učenik iz svakog šestog razreda plasirao se u finale natjecanja „Čitajmo naglas“ koje se svakog proljeća, povodom Svjetskog dana knjige održava u školskoj knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 9. 12. 2019. 18:36

Mjesec hrvatske knjige 2019. Vijest ima dokument u privitku

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji što više govoriti o knjizi i promicati čitanje.

Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je U ritmu čitanja!

U takvom je ritmu bilo tijekom Mjeseca hrvatske knjige i u školskoj knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 4. 11. 2019. 17:37

Književni susret s Melitom Rundek

U ponedjeljak, 28. listopada u školskoj je knjižnici gostovala Melita Rundek, književnica koja je napisala velik broj djela, a njihov najveći broj posvetila je djeci i mladima.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 29. 10. 2019. 14:17

„Čitajmo naglas“ - učenici četvrtih razreda – polufinale

U četvrtak, 24. listopada, u školskoj je knjižnici održano polufinalno natjecanje „Čitajmo naglas“ za učenike četvrtih razreda.

Bio je pravi užitak slušati učenike kako izražajno i uz dramatizaciju čitaju odabrane tekstove. Najboljim čitačima pokazali su se učenici Amil Kozlica, 4.a razred, Mia Brečević, 4.b razred i Sara Hrelja, 4.c razred.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 24. 10. 2019. 16:42

Ana Petrović – radionica stripa u školskoj knjižnici

U srijedu, 11. rujna, u sklopu međunarodnog festivala slikovnice „Ovca u kutiji“ kojeg organiziraju udruga Knjiga u centru iz Zagreba i Gradska knjižnica Pazin u školskoj je knjižnici gostovala Ana Petrović, ilustratorica iz Srbije.

U radionici stripa „Priča o Toniju Zecu“ sudjelovali su učenici 8.d razreda sa svojom učiteljicom Ivanom Grabrović.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 11. 9. 2019. 12:49

Izložba dječjih radova NMK

U zagrebačkoj Knjižnici Savski gaj u tijeku je izložba likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola nastalih u sklopu projekta poticanja kritičkog čitanja Naša mala knjižnica.

Galeriju odabranih dječjih radova, među njima naravno i onih učenika od 1. do 5. razreda naše Matične i svih područnih škola, moguće je pogledati online klikom na https://photos.app.goo.gl/ewKJhApt7phsbWBc9 te na Odjelu za djecu i mladež Knjižnice Savski gaj do 09. rujna 2019. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 10. 7. 2019. 13:16

Proljeće 2019.

Dragi svi, 

obavještavamo vas da vlastiti primjerak učeničkog lista „Proljeće“ možete nabaviti u školskoj knjižnici po cijeni od 20 kuna, a prolistati ga možete skenirajući QR kod.

Nadamo se da će vam se svidjeti smiley!

 

Vaši knjižničari

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 30. 5. 2019. 09:30

Prvi dan proljeća i Svjetski dan pjesništva

Sunčano, zeleno i cvrkutavo, u četvrtak, 21. ožujka stiglo nam je proljeće! Osim što smo kalendarski dočekali to mnogima drago godišnje doba, 21. ožujka obilježava se još jedan važan dan – Svjetski dan pjesništva.

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 22. 3. 2019. 09:00

Radovi učenika na internetskim stranicama Ibis grafike, a stigli i pokloni :)! Vijest ima dokument u privitku

U sklopu međunarodnog projekta „Naša mala knjižnica“ koji se od ove godine provodi u školskoj knjižnici održano je već desetak likovno-literarnih radionica.

Projekt se nastavlja, a rezultati dosadašnjih aktivnosti objavljeni su na internetskim stranicama izdavačke kuće Ibis grafika, nosioca projekta.

Učenici su bili posebno vrijedni i kreativni te nam je izuzetno drago što su njihovi radovi sada vidljivi široj publici, a najviše su nas naravno razveselile nagrade!

 

  :: opširnije :: 


objavio: SLAĐANA JUKIĆ  datum: 11. 3. 2019. 11:34
» Arhiva naših vijesti    
 


      


Anketa
Više volim:preskoči na navigaciju