preskoči na sadržaj
Knjižnica

 

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

A  TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-15 8-14 8-15 8-14 8-15

B TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-14 8-15 8-14 8-15 8-14


 

Reci mi što čitaš i ja ću ti reći tko si. (Martin Heidegger)

Čitač živi tisuću života prije nego što umre, reče Jojen. Čovjek koji nikad ne čita živi samo jedan. (George R.R.Martin)

     
vijesti

„Čitajmo naglas“ – finale natjecanja

U srijedu, 26. travnja, u knjižnici OŠ Vladimira Nazora Pazin održano je finale natjecanja u čitanju naglas. 

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA MRAK  datum: 2. 5. 2017. 12:14

Pjesme o VODI

U petak, 24. ožujka 2017. godine u školskoj je knjižnici upriličena dodjela nagrada za pjesnički natječaj na temu "VODA" koji smo organizirali za učenike od 1. do 4. razreda, a povodom Svjetskog dana pjesništva koji se obilježava 21. ožujka i Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka.

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA MRAK  datum: 24. 3. 2017. 12:51

Dan hrvatske knjige

U petak, 22. travnja 2016. povodom Dana hrvatske knjige u goste nam je stigla Jadranka Čunčić Bandov.

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA MRAK  datum: 26. 4. 2016. 13:21

Finale natjecanja "Čitajmo na glas"

U srijedu, 20. travnja 2016. godine u knjižnici matične škole održano je finale natjecanja u čitanju na glas u kojem su sudjelovali finalisti četvrtih i šestih razreda matične i svih područnih škola.

 

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA MRAK  datum: 26. 4. 2016. 12:35

Pisac u gostima - Božidar Prosenjak

U četvrtak, 19. 11. 2015. našu je školu posjetio Božidar Prosenjak , hrvatski književnik i novinar, koji je s mnogo ljubavi pričao o svom životu i dijelu učenicima 3.c i učenicima sedmih razreda.

Djetinjstvo je proveo u podravskom selu Kuzminecu. Tamo je započeo svoje školovanje, a priče iz tog razdoblja našle su svoje mjesto u zbirci „Sijač sreće“ koju učenici trećih razreda čitaju u sklopu školske lektire. Svoje je školovanje nastavio u Koprivnici, Parizu i Zagrebu, gdje je diplomirao romanistiku na Filozofskom fakultetu. Zaposlio se u Velikoj Gorici kao novinar i urednik kulture u listu i na radiju. A učenicima je ispričao i kako je, prije nego što je postao pisac radio i mnogo drugih poslova, a između ostalog i svirao klavijature u jednom poznatom zagrebačkom bendu.

Božidar Prosenjak objavljuje prozne, pjesničke, dramske i kritičke tekstove u dnevnom i periodičnom tisku, na radiju i televiziji. Surađuje u časopisima za djecu "Modra lasta", "Radost", "Smib", "Zvrk" i dr. Radovi su mu uvršteni u zbornike, antologije, školsku lektiru i školske udžbenike. Neki su mu tekstovi prevedeni na više od 20 svjetskih jezika. Objavio je više knjiga i dobio nekoliko značajnih nagrada za svoj rad.

Učenici su s pažnjom slušali njegovo prepričavanje svojih dogodovština, a autoru su postavljali i mnoga pitanja vezana uz djela koja su pročitali. Na pitanje je li namjerno u priči „Domraća zadaća“ ubacivao slovo R u riječi u kojima ga inače nema, autor je učenicima odlučio pročitati tu priču. Učenici su autora nagradili oduševljenim smijehom, a naravno da im je ispričao i kako je ta priča nastala.

A na samom kraju predstavljanja, učenici 3.a zamolili su autora da im da svoj autogram, što je on rado prihvatio i svakom je učeniku poimence uputio i neku toplu riječ, zahvalivši se na gostoprimstvu i obećavši da će svakako ponovno posjetiti našu školu.

  :: opširnije :: 


objavio: DEAN MURIĆ  datum: 20. 11. 2015. 11:24

Natjecanje "Čitajmo na glas"

U petak, 13. studenog 2015. u školskoj je knjižnici održano polufinale natjecanja „Čitajmo na glas“ za učenike četvrtih i šestih razreda. Svoje su umijeće čitanja učenici četvrtih razreda pokazali na tekstu „Tajna strašne noći“, a učenici šestih razreda na tekstu „Vile Lastarice“ iz knjige „Čuvari legende – Drevna zemlja Nari“ autorice Silvije Benković Peratove. U čitanju se ocjenjivala  razgovjetnost, izražajnost, točno naglašavanje riječi i dramatiziranje teksta, a svoje mjesto u finalu koje će se održati u travnju 2016. godine ostvarile su sljedeće učenice:

4.a ANI LONDERO, 4.c MAJA LIVAK, 6.a MIHAELA MILJAVAC, 6.b TONKA RUKAVINA, 6.c HANI PAĆELAT. 4.b i 6.d nisu imali natjecatelja.

Zahvaljujemo svim sudionicima i čestitamo finalisticama! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: DEAN MURIĆ  datum: 20. 11. 2015. 11:15

"Proljeće"

Stiglo je novo "Proljeće". I ove godine obiluje literarnim i likovnim radovima naših učenika, pa se nadamo da će svatko u njemu pronaći nešto po svom ukusu. A na ovim stranicama možete pronaći i nastavke triju priča koje zbog duljine teksta nismo bili u mogućnosti prenijeti u cijelosti u listu. Nadamo se da će vam se ovogodišnji list svidjeti i da će vam praviti društvo tjekom ljetnih praznika. Želimo vam uspješan završetak školske godine i mnogo lijepih i ugodnih trenutaka za vrijeme praznika. UŽIVAJTE!!!

  :: opširnije :: 


objavio: JADRANKA MRAK  datum: 1. 6. 2012. 11:07
 Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju