preskoči na sadržaj
Knjižnica
 

 

Pristupite našoj virtualnoj knjižnice jednim klikom i uživajte :)!

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

A  TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-15 8-14 8-15 8-14 8-15

B TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-14 8-15 8-14 8-15 8-14


 

Reci mi što čitaš i ja ću ti reći tko si. (Martin Heidegger)

Čitač živi tisuću života prije nego što umre, reče Jojen. Čovjek koji nikad ne čita živi samo jedan. (George R.R.Martin)

     
Vijesti

Prvi dan proljeća i Svjetski dan pjesništva

Sunčano, zeleno i cvrkutavo, u četvrtak, 21. ožujka stiglo nam je proljeće! Osim što smo kalendarski dočekali to mnogima drago godišnje doba, 21. ožujka obilježava se još jedan važan dan – Svjetski dan pjesništva.


Svi prvaši naše škole, rano ujutro okupili su se u učionici, ugodno se smjestili i uz pjesmu i smijeh družili se s knjižničarkom.

Čitala se jedna poduža basna u stihu Dijane Meyer Sarajlije. Učenici su otkrili što to mravi znaju o ljubavi, kako se 'Prase koje je mislio samo na se' promijenilo zaljubivši se u cvijet i kako je uopće to i moguće? No, dosjetili smo se. Ljubav je nepredvidiva i ne moramo je razumjeti – već osjećati blush.

Učenici su recitirali pjesme koje i sami znaju, a posebno nas je razveselila pjesmica koju nam je izrecitirala nova učenica Mila i to na makedonskom jeziku!

 

 

 

Nakon pjesničkog jutra, učenici su se otišli dobro najesti u školskoj kuhinji, kako bi dan mogli nastaviti u prigodnom tonu. Pješačenjem u prirodi sa svojim učiteljicama i doživljavanjem proljeća svim mogućim osjetilima.

Zna se da je kretanje izuzetno važno, a još kad se ono odvija u prirodi – nema ljepšeg i zdravijeg.

Proljeće je svakako dočekano sa širokim osmjehom – kako na licu, tako i u srcu smileyheart.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 22. 3. 2019.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju