preskoči na sadržaj
Knjižnica
 

 

Pristupite našoj virtualnoj knjižnice jednim klikom i uživajte :)!

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

A  TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-15 8-14 8-15 8-14 8-15

B TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-14 8-15 8-14 8-15 8-14


 

Reci mi što čitaš i ja ću ti reći tko si. (Martin Heidegger)

Čitač živi tisuću života prije nego što umre, reče Jojen. Čovjek koji nikad ne čita živi samo jedan. (George R.R.Martin)

     
Vijesti

Ana Petrović – radionica stripa u školskoj knjižnici

U srijedu, 11. rujna, u sklopu međunarodnog festivala slikovnice „Ovca u kutiji“ kojeg organiziraju udruga Knjiga u centru iz Zagreba i Gradska knjižnica Pazin u školskoj je knjižnici gostovala Ana Petrović, ilustratorica iz Srbije.

U radionici stripa „Priča o Toniju Zecu“ sudjelovali su učenici 8.d razreda sa svojom učiteljicom Ivanom Grabrović.


Ana Petrović, završila je Fakultet primijenjenih umjetnosti. Bavi se ilustracijom, a u slobodno vrijeme radi stripove u kojima su glavni likovi bezazleni Toni, šarmantna Cici i namrgođeni Biki. Teme su iz svakodnevnog života, a stripovi kratki s malo teksta.

Ana nas je svih oduševila pokazujući svoje crtalačko umijeće, ali i dosjetljive i superzabavne replike koje Toni, Cici i Biki u njezinim stripovima efektno razmjenjuju.

I učenici su se okušali u izradi stripa. Zadatak je bio na papir na kojemu je Ana već nacrtala Tonija Zeca, ispuniti još jednim likom po želji – taj lik trebao je predstavljati neku našu emociju, a Toni i on progovoriti kroz stripovske oblačiće.

Ne znamo što radimo, ali nam dosta dobro ide, izjavljuje u jednom trenutku Biki.

Tako je nekako i bilo, Ideje i misli su u početku strašljivo, a onda sve hrabrije potekle te smo do kraja susreta imali čitavu hrpicu učeničkih kratkih stripova. U izradi su se okušali i učiteljica i knjižničari, a i sama gošća je napravila svoju varijantu.

U svakom slučaju, veselo, zabavno i korisno!

 

Knjižničari Dean i Slađana

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 11. 9. 2019.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju