preskoči na sadržaj
Knjižnica
 

 

Pristupite našoj virtualnoj knjižnice jednim klikom i uživajte :)!

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

A  TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-15 8-14 8-15 8-14 8-15

B TJEDAN

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK
8-14 8-15 8-14 8-15 8-14


 

Reci mi što čitaš i ja ću ti reći tko si. (Martin Heidegger)

Čitač živi tisuću života prije nego što umre, reče Jojen. Čovjek koji nikad ne čita živi samo jedan. (George R.R.Martin)

     
Vijesti

Književni susret s Melitom Rundek

U ponedjeljak, 28. listopada u školskoj je knjižnici gostovala Melita Rundek, književnica koja je napisala velik broj djela, a njihov najveći broj posvetila je djeci i mladima.


Njezino najpoznatije djelo je „Psima ulaz zabranjen“. Za taj roman dobila je 1999. godine i nagradu „Ivane Brlić Mažuranić“.  „Haj, ja sam online“, suvremeni je roman koji govori o druženju djece na internetu. Roman je bio u užem izboru za nagradu „Grigor Vitez“ i  nagradu „Anto Gardaš“.

Ti se romani danas čitaju kao lektira u osnovnim školama. Susretu su prisustvovali učenici 6.b i 6.c razreda zajedno sa svojim učiteljicama hrvatskog jezika. Upravo šestaši roman „Haj, ja sam online“ trenutno čitaju za lektiru.

Susret je bio dinamičan, zanimljiv i poučan. Red pouke, red smijeha i 45 minuta je proletjelo! Razveselio nas je susret s autoricom jer kako to obično i biva – unosi to jednu neodoljivu živost u slova na papiru koje iz mjeseca u mjesec učenici redovito čitaju.

 

Knjižničari Slađana Jukić i Dean Murić

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 29. 10. 2019.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju