preskoči na sadržaj
Vijesti

Kemija se uči i subotom

U subotu 25. veljače 2017. godine u prostorijama OŠ Vladimira Nazora Pazin održan je 72. seminar e-škole Kemije.

Izvanredni profesor Nenad Judaš, s PMF-a Sveučilišta u Zagrebu, voditelj e-škole Kemije od 2001. godine održao je radionice za učitelje koje su se okupili na Županijskom stručnom vijeću kemije Istarske županije.


Zajedno sa svojim asistentima održao je radionice za učenike sedmih i osmih razreda. Učenici su kroz radionicu „Priča o nama“ morali otkriti što se nalazi u bočicama s nepoznatim kemikalijama te njihova svojstva povezati s tajanstvenom pričom koju si imali ispred sebe. Oni su također istraživali koliko se „kemije“ krije i u običnoj svijeći koja gori. Osmi razredi su vježbali pisanje jednadžbe kemijskih reakcija te usput otkrivali kojeg je kemijskog sastava „ljekovita zemlja“.

Radionicama su prisustvovali učenici MŠ Pazin, učenici PŠ Trviž, te učenici: OŠ Veli Vrh, Pula; OŠ Jože Šurana, Višnjan i OŠ Rivarela, Novigrad. Ukupno je sudjelovalo 14 učitelja i 30 učenika. Kroz radionice e-škole kemije dosad je prošlo više od 5000 učenika i preko 1000 učitelja i nastavnika. Više informacija o e-školi Kemije na web adresi: http://eskola.chem.pmf.hr 

Tekst: David JelenkovićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: BARBARA MOČIBOB   datum: 2. 3. 2017.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju