preskoči na sadržaj
Kutak za roditelje

Raspored individualnih informacija za 2018.-2019.

Informacije PN-2018-2019.

Informacije RN-2018-2019.

 

Raspored zvona

                              JELOVNIK siječanj 2019. 

                         JELOVNIK ručak - siječanj 2019.

                               

vijesti

Zajednički roditeljski sastanak produženog boravka

Poštovani roditelji,

Pozivamo Vas na zajednički roditeljski sastanak produženog boravka koji će se održati u srijedu, 12. rujna 2018. godine u 17.30 sati u prizemlju razredne nastave. 

Molimo vas da se odazovete radi važnih informacija o radu produženog boravka.

Iznimno, u slučaju spriječenosti, molimo da izostanak opravdate učiteljicama na službeni broj produženog boravka: 099 608 6952 te individualno dogovorite termin potpisivanja Ugovora.

Učiteljice produženog boravka

  :: opširnije :: 


objavio: BARBARA MOČIBOB  datum: 7. 9. 2018. 17:08

Roditeljski sastanak 5. razreda

Poštovani roditelji,

Roditeljski sastanak petih razreda održat će se u utorak, 11. rujna 2018. godine s početkom u 17 sati u Plavoj dvorani Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin (prizemlje zgrade).

Na zajedničkom dijelu sastanka dobit ćete važne informacije na početku školske godine nakon čega slijede pojedinačni sastanci s razrednicima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: BARBARA MOČIBOB  datum: 7. 9. 2018. 15:17

Produljen rok audicija za upis u Glazbeni odjel

Poštovani roditelji, dragi učenici,

Produljen je rok audicija za upis u 1. razred Glazbenog odjela za instrumente harmonika i truba. Audicije će se održavati do 7. rujna 2018. godine od 13 do 16 sati u prostorima Glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin.

  :: opširnije :: 


objavio: BARBARA MOČIBOB  datum: 3. 9. 2018. 15:21

Dobrodošli u novu školsku godinu :)

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Nadamo se da ste odmorili za vrijeme ljetnih praznika te da ste spremni za novu školsku godinu. :)

U ponedjeljak, 3. rujna 2018. godine prvi je dan nastave. Okupljanje učenika predviđeno je u 8.30 sati na rukometnom igralištu gdje će vas dočekati razrednici.

Za učenike prvih razreda održat će se kratak program dobrodošlice.

U slučaju kiše molimo učenike (i roditelje prvašića) da se okupe u prizemlju škole i pričekaju razrednike.

Prvog dana, na satovima razrednika  učenici će dobiti raspored sati i biti upoznati sa svim važnim obavijestima na početku školske godine. Molimo učenike da sa sobom ponesu bilježnicu i pisaći pribor kako bi zapisali važne informacije.

Nastava će u ponedjeljak završiti u 12.50 sati. Školski autobusi vozit će prema uobičajenom voznom redu u 13 sati.

Produženi boravak započinje s radom u utorak, 4. rujna 2018. godine s početkom u 12 sati.

Dobrodošli! :) 

  :: opširnije :: 


objavio: BARBARA MOČIBOB  datum: 31. 8. 2018. 12:14

Dodatni termini audicija za upis u 1. razred Glazbenog odjela za instrumente: harmonika i truba

Poštovani roditelji, dragi učenici,

U četvrtak, 30. kolovoza 2018. godine s početkom u 10 sati održat će se dodatni termini audicija za upis u 1. razred Glazbenog odjela za instrumente harmonika i truba u prostorima Glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin.

  :: opširnije :: 


objavio: BARBARA MOČIBOB  datum: 21. 8. 2018. 13:12

Udžbenici iz informatike - obavijest roditeljima

Poštovani roditelji,

molimo vas da ne naručujete udžbenike iz informatike za učenike 5. i 6. razreda. Naime, u jesen će se tiskati novi udžbenici pa ne želimo da kupujete stare udžbenike koji su još uvijek u prodaji.

Unaprijed zahvaljujemo.

  :: opširnije :: 


objavio: SILVIJA ŠUPLJINA BURŠIĆ  datum: 14. 6. 2018. 11:46

Upisi u 1. razred - korisne informacije Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

Upisi u 1. razred Matične škole Pazin održat će se 18. i 19. lipnja u popodnevnim satima, prema rasporedu kojeg ste primili putem poziva.

Upisi će se održati u prizemlju razredne nastave.

U nastavku teksta donosimo još nekoliko korisnih informacija: 

  :: opširnije :: 


objavio: BARBARA MOČIBOB  datum: 13. 6. 2018. 13:11

E-munitet

Studenti treće i četvrte godine Učiteljskog studija - odjela za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobile u Puli izradili su mrežnu stranicu koja daje učenicima, učiteljima, roditeljima te svim osobama osposobljenim za poučavanje, odgoj i obrazovanje djece, informacije o svim oblicima nasilja i sigurnosti djece na internetu kao i poštivanju svih ergonomskih zahtjeva.

Stranica je dostupna na http://e-munitet.weebly.com

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2014. 15:34

Windows obiteljska sigurnost

Povodom Dana sigurnijeg interneta koji se ove godine obilježava 5. veljače, a čija je svrha širiti informacije o sigurnom korištenju interneta - prenosimo vam upute o instalaciji i prilagodbi programa Windows Live obiteljska sigurnost kojim možete urediti ograničenja korisničkog računa kojeg koriste djeca.

Više o svemu pročitajte ovdje

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 2. 2013. 13:22

Sigurno korištenje interneta

Nove tehnologije sastavni su dio svakodnevnog života vašeg djeteta i njegove generacije. 

U priručniku za roditelje pronaći ćete opće savjete, malo složenije savjete, podsjetnik da ne zaboravite razgovarati s djecom te važne informacije o društvenim mrežama.
 

priručnik za djecu sadrži mnoge savjete za sigurno i mudro korištenje interneta.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2012. 15:02
» Arhiva naših vijesti    
 


Skole.hr - Roditelji
Životinje oko nas - priobalje i Dalmacija (drugi dio)
28.11.2018.
Životinje oko nas - priobalje i Dalmacija (drugi dio)
U drugom dijelu teksta o životinjama koje možemo susresti u Dalmaciji, Istri i na priobalju opisat ću tri zanimljive životinjske vrste a to su češljugar, čančara i crna udovica.

27.09.2018.
Životinje oko nas - priobalje i Dalmacija (prvi dio)
Kada netko spomene priobalje i Dalmaciju većina od nas prvo pomisli na plavetnilo Jadranskog mora a ne na krš i crnogorične šume kojima obiluje ovo područje naše zemlje. Kada pak netko spomene životinje koje žive u Dalmaciji opet će većina od nas pomisliti na stanovnike Jadranskog mora kao što su bezbrojne vrsta riba, školjaka i puževa.

25.07.2018.
Životinje oko nas – jezero (2. dio)
U nastavku teksta o divljim životinjskim vrstama koje možemo susresti ako se kojim slučajem nađemo u blizini jezera (šetajući uz jezero, uživajući u sunčanju, kupanju, ribolovu ili ostalim društvenim i sportskim aktivnostima) pobliže ću opisati tri životinje a to su crna liska, zelena žaba i komarac.

30.05.2018.
Životinje oko nas - jezero
U svakodnevnim aktivnostima susrećemo velik broj životinjskih vrsta koje nisu domaće životinje i kućni ljubimci (divlje su životinje), a igrom slučaja s njima dijelimo isti životni prostor. Uništavanjem i urbanizacijom do tada divljih prirodnih površina čovjek je prostor koji ga okružuje prilagodio isključivo sebi i svojim potrebama rijetko razmišljajući da je time negativno utjecao na prirodna staništa i životne navike mnogih životinjskih vrsta.

17.04.2018.
Životinje oko nas - grad (2. dio)
U drugom dijelu teksta o životinjskim vrstama koje možemo susresti u svakodnevnom kretanju gradskim ulicama, parkovima i dvorištima (a koje nisu kućni ljubimci niti domaće životinje), predstavit ću vam tri zanimljive životinje a to su kuna zlatica, ćuk i krtica.

01.02.2018.
Životinje oko nas - grad
Divlje životinje su svuda oko nas. Šetajući gradskim ulicama i parkovima, uživajući u moru, jezerima, vrtovima i planinskim putevima nailazimo na velik broj divljih životinja a da ponekada toga nismo ni svjesni. U ovome tekstu pisat ću o životinjskim vrstama koje susrećemo u gradovima (a nisu kućni ljubimci i domaće životinje).

29.12.2017.
Što su i čemu služe Creative Commons
Creative Commons licencijski ugovori pomažu autorima i korisnicima zaštićenih djela da jasno i nedvosmisleno reguliraju  upotrebu djela u digitalnom okruženju. Od svih izazova koje razvoj i upotreba informacijskih tehnologija postavlja suvremenom pravnom poretku, oni na polju ostvarivanja i zaštite prava intelektualnog vlasništva izdvajaju se složenošću i utjecajem na razne aspekte društva.

13.10.2017.
Životinje oko nas
U novom serijalu tekstova o životinjama pobliže ću vas upoznati s odabranim životinjskim vrstama koje možete susresti u svakodnevnom životu (a nisu kućni ljubimci ili domaće životinje). Igrajući se na travnjaku, hodajući šumom, uživajući u kupanju i sunčanju uz more, jezero ili rijeku - ili jednostavno šetajući gradom svakodnevno nailazimo na velik broj životinja.

03.05.2017.
Zaštićene životinjske vrste u Republici Hrvatskoj (5. dio)
U još jednom tekstu o zaštićenim životinjskim vrstama u Republici Hrvatskoj predstavljam vam još tri strogo zaštićene životinje: sredozemnu medvjedicu, tekunicu i lastavicu. Posljednji neslužbeni podaci govore da u Republici Hrvatskoj živi 23.876 životinjskih vrsta i podvrsta od čega je njih 565 endemično (endemične vrste žive na određenom vrlo često malenom području, u ovom slučaju samo na području Hrvatske), a 1624 životinjskih vrsta i podvrsta je zakonom zaštićeno.

08.02.2017.
Zaštićene životinjske vrste u Republici Hrvatskoj (4. dio)
Kao što je spomenuto u prethodnom tekstu, prema Zakonu o zaštiti prirode (Narodne novine 80/13), strogo zaštićenim životinjskim vrstama smatraju se ugrožene zavičajne divlje vrste, endemi, one divlje vrste koje moraju biti zaštićene prema propisima Europske unije ili na temelju međunarodnih ugovora kojih je Republika Hrvatska član. Strogo zaštićene životinjske vrste zabranjeno je loviti i ubijati ili uznemiravati na bilo koji način; uništavati područja na kojima žive i razmnožavaju se te namjerno uništavati njihova gnijezda i legla.

22.12.2016.
Djeca i blagdani
Blagdanski prosinac je čarobno doba godine. Mirisi kolača, osvijetljeni i okićeni grad, darivanje, druženja ... sve to u većini nas izaziva osjećaje radosnog iščekivanja i uzbuđenja, međutim ipak posebnu čar ima za djecu. Nije stoga čudo da velik broj ljudi (uključujući i autoricu ovog članka), svoje najljepše uspomene iz djetinjstva veže upravo uz prosinačko blagdansko doba.

27.09.2016.
Zaštićene životinjske vrste u Republici Hrvatskoj (3. dio)
Kao što je spomenuto u prethodnim tekstovima na ovu temu, sukladno Zakonu o zaštiti prirode (Narodne novine 80/13) strogo zaštićenim životinjskim vrstama smatraju se ugrožene zavičajne divlje vrste, endemi, one divlje vrste koje moraju biti zaštićene prema propisima Europske unije ili na temelju međunarodnih ugovora kojih je Republika Hrvatska član. Ministarstvo nadležno za zaštitu prirode određuje koje su strogo zaštićene vrste životinja, na prijedlog Državnog zavoda za zaštitu prirode. Lov, ubijanje ili bilo koji način uznemiravanja strogo zaštićenih životinjskih vrsta najstrože je zabranjeno.

02.08.2016.
Zaštićene životinjske vrste u Republici Hrvatskoj (2. dio)
Kao što je spomenuto u prethodnom tekstu prema posljednjim neslužbenim podacima na području Republike Hrvatske živi 23 876 životinjskih vrsta i podvrsta od čega je njih 565 endemično (životinjska vrsta koja živi na određenom, često malom teritoriju ili akvatoriju; u ovom slučaju samo na području Republike Hrvatske), a 1624 životinjskih vrsta i podvrsta je zaštićeno.

07.06.2016.
Zaštićene životinjske vrste u Republici Hrvatskoj (1. dio)
Iznimno velika biološka raznolikost biljnih i životinjskih vrsta te velik broj zaštićenih prirodnih područja (rezervati, nacionalni parkovi i parkovi prirode) dokaz su da je Hrvatska područje  veoma raznolikih i dobro očuvanih prirodnih ljepota.

23.03.2016.
Korištenje „JA poruka“ u komunikaciji s mladima u adolescenciji (tinejdžerima)
Roditelji imaju potrebu da ih djeca trebaju. Tinejdžeri imaju potrebu ne trebati roditelje ( Faber i Mazlish prema Ginott 2006.).

07.03.2016.
Psi vodiči slijepih i slabovidnih osoba
Postoje mnoge poslovice o ljudima i psima no zasigurno je najpoznatija ona koja kaže da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Da je tome tako dokazuje i činjenica da su psi oduvijek bili uz čovjeka. Još od početka 19. stoljeća kada su se počeli uzgajati kao kućni ljubimci i životinje za pratnju čovjeka, gotovo svaki ponosni vlasnik psa bez razmišljanja će reći da mu je njegov četveronožni ljubimac najbolji prijatelj.

24.12.2015.
Veterinarski savjeti: zamorčić
Zamorčići su glodavci koje već dugi niz godina prati pridjev jednih od najpopularnijih i najtraženijih kućnih ljubimaca, pogotovo među djecom. Izrazito simpatični, komunikativni i aktivni, oni vole maženje i druženje, kako s drugim zamorčićima tako i sa svojim vlasnicima. Relativno jednostavan način držanja i prehrane, dobra ćud i druželjubivost, pristupačna cijena životinjice i pripadajuće opreme razlozi su zbog kojih je zamorčić postao idealan kućni ljubimac.

02.10.2015.
Tarantula (Grammostola rosea)
U današnjem modernom društvu, kako kod nas, tako i u cijelom svijetu, postoji velik broj ljudi koji imaju strah od raznih vrsta paukova, pa tako i tarantula. Strah od pauka naziva se arahnofobija. Profesor psihologije Graham Davey s londonskog sveučilišta proveo je znanstveno istraživanje koje je dokazalo da se arahnofobija u većine ljudi najčešće razvija zbog negativnih i zastrašujućih priča o paucima koje ljudi prenose jedni na druge, pri čemu je iznimno mali broj ispitanika zaista imao neko negativno iskustvo s paukom. 

14.07.2015.
Mjesečarenje - što je sad to?
Dok spavaju, pojedina djeca a i odrasli, ustaju iz kreveta ili ostaju sjediti na krevetu, hodaju po sobi ili stanu, pale i gase svjetlo, čiste kuću, pričaju kao da s nekim razgovaraju, govor im je nerazgovijetan, a ponekad znaju izaći iz stana, obići područje oko kuće i onda se vratiti u krevet i nastaviti spavati kao da se ništa nije dogodilo. 

29.06.2015.
Veterinarski savjeti: zelena iguana
Zelena iguana (Iguana iguana) već se godinama nalazi na CITES (the Convention of Endangered Species of Wild Fauna and Flora) listi ugroženih vrsta životinja. Sukladno tome, u svrhu zaštite i sprečavanja daljnjeg izumiranja vrste, razvili su se posebni programi uzgoja i zaštite ovoga izgledom izrazito dominantnog gmaza. U vrlo kratkom vremenskom razdoblju u zoološkim vrtovima i trgovinama kućnih ljubimaca diljem svijeta pojavila se iguana; gmaz koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim; iguana vam se ili sviđa ili ne sviđa.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju