preskoči na sadržaj
Vijesti

Izložba u školskoj knjižnici

Povodom Mjeseca hrvatske knjige (15.10. – 15.11.2017.) koji je ove godine posvećen enciklopedistici u školskoj je knjižnici postavljena prigodna izložba.

Upravo se ove godine obilježava 245 godina od objavljivanja prve velike Francuske enciklopedije koju su kao urednici potpisali Denis Diderot i Jean-Baptiste D'Alembert.


Kakve sve enciklopedije naša knjižnica nudi u svojem fondu moguće je razgledati na izložbi. Izložen je naravno manji dio enciklopedija, kako bi se ukazalo na njihovu raznolikost i brojnost tema koje obuhvaćaju – od onih općih (dječjih) enciklopedija koje obrađuju sva područja ljudskog znanja, do specijalnih koje obrađuju samo znanja određenog područja – primjerice medicinska, tehnička, životinjska, muzička, filmska, likovna, istarska enciklopedija i dr. Izložene su i enciklopedije na ostalim medijima – DVD-u i VHS-u.

Izložba je popraćena i plakatima koji osim o povijesti enciklopedija i onim tiskanim, upućuju i na one u elektroničkom obliku koje su vrijedan izvori znanja ukoliko se želimo koristiti suvremenom tehnologijom.

Pomoću plakata objašnjeno je i samo snalaženje u enciklopedijama, koje je svakako izuzetno važno.

Izložbu je moguće razgledati do 15. studenog kada i završava manifestacija Mjeseca hrvatske knjige.

Referentna zbirka naše knjižnice poprilično je bogata i raznolika te se nadamo kako će izloženi primjerci enciklopedija učenike potaknuti da se i sami što češće njima koriste kako bi informacije i znanja koja dobivaju bila sustavna i provjerena, a vrijeme provedeno u knjižnici kvalitetno, smisleno i naravno – što učestalije smiley.

Knjižničari Slađana Jukić i Dean Murić

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 20. 10. 2017.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju