preskoči na sadržaj
Vijesti

Završna NTC radionica - poligon

U Pazinu je po prvi puta u Hrvatskoj demonstriran NTC sustav učenja koji se provodi s darovitim učenicima. Učenici četvrtih i petih razreda pokazali su sve stečene tehnike i prošli najveći izazov – NTC poligon.


7. prosinca 2017. u 13 sati u školskoj-sportskoj dvorani u Pazinu održana je završna radionica NTC radionica koje su se provodile u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin.

NTC sustav učenja je specijalizirani program učenja u kojem dominira aktivnost djeteta i njegov uspješan psihomotorni razvoj. Program radionica uključuje kompleksne motoričke aktivnosti, misaone klasifikacije, misaone asocijacije, rad na razvoju divergentnog i konvergentnog mišljenja, kao i funkcionalnog znanja.

NTC radionice osmislio je autor NTC programa (NTC sustava učenja) dr. sc. Ranko Rajović te koautor Programa Uroš Petrović.

U listopadu 2017. započele su prve NTC radionice u Republici Hrvatskoj upravo u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin. Skupinu čine učenici četvrtih i petih razreda koji uče tehnike NTC sustava učenja na dvije lokacije, u MŠ Pazin i PŠ Karojba. Radionice provode NTC predavačice, učiteljice pazinske škole, Marija Baćac, Snježana Klanjac, Roberta Rudela i njihove asistentice Elena Brajković, Tamara Damijanić, Tanja Grubiša i Melita Stanić Šepić.

Kruna svih radionica bila je ova posljednja, osma, koja povezuje sve stečene tehnike s fizičkom aktivnošću.

 

 

Više o provedenom NTC poligonu nalazi se na poveznici:

http://www.tvistra.hr/video-u-pazinu-prvi-put-u-hrvatskoj-demonstriran-ntc-sustav-ucenja-koji-se-provodi-sa-darovitim-ucenicima/

Vijest je objavio portal TV Istra, a osim teksta moguće je pogledati i videozapis gdje je prikazano kako je sve skupa izgledalo.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 7. 12. 2017.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju