preskoči na sadržaj
Vijesti

VAŽNO_Web stranica o prevenciji nasilja među djecom

SOS Dječje selo Hrvatska provodi projekt pod imenom "Idem u tvoje cipele II" - prevencija nasilja među djecom. Iako je područje provedbe projekta Sisačko-moslavačka županija, kroz isti je izrađena web stranica sa sadržajem vezanim uz prevenciju međuvršnjačkog nasilja koja je dostupna za područje čitave RH na sljedećoj poveznici: http://idem-u-tvoje-cipele.sos-dsh.hr/. Web stranica ima i dio namijenjen kontaktiranju udruge kako bi djeci, roditeljima te nastavnicima pružili podršku u suočavanju i razrješavanju situacija nasilja među djecom. 


Cilj web stranice je pomoću interaktivnog sadržaja obuhvatiti što veći broj korisnika kako bi im se na zanimljiv način pružile informacije te dala podrška u sprječavanju međuvršnjačkog nasilja.

Na web stranici se nalazi sadržaj za 3 ciljane skupine: djecu, roditelje i nastavnike.

Sadržaj za djecu:

Strip: prikazane su situacije nasilja te ih se želi potaknuti da prepoznaju nasilno ponašanje na primjeru jednog dana u školi djevojčice Dore

  • Kviz: poticaj da povećaju svoje znanje
  • Saznaj više o međuvršnjačkom nasilju: navedeni su razni oblici nasilnog ponašanja s ciljem prepoznavanja nasilja
  • Što ti možeš učiniti ako ti se događa nasilje:  s ciljem pružanja podrške djeci koja doživljavaju nasilje u obliku savjeta koje mogu primijeniti.

Kutak za roditelje sadrži savjete i objašnjenja o tome što učiniti u različitim perspektivama međuvršnjačkog nasilja.

Sve pripreme radionica i grupa s opisima aktivnosti koje na zanimljiv i interaktivan način djeci prenose važne poruke nalaze se u dijelu web stranice  Za nastavnike.

Web stranica sadrži i Kontakt obrazac za pitanja preko kojeg se može poslati poruka ukoliko je potreban savjet ili informacija o međuvršnjačkom nasilju.

Također, može se saznati o dosadašnjim  rezultatima projekta te vidjeti jako zanimljive isječke izjava djece o tome što misle o projektu.

Osim web stranice, dostupna je i Facebook stranica projekta: https://www.facebook.com/idemutvojecipele/ . Podržite ju lajkanjem.

SOS Dječje selo Hrvatska otvoren je za sva moguća pitanja i sugestije. Kontaktirajte ih na: info@sos-dsh.hr

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: BARBARA MOČIBOB   datum: 22. 5. 2017.


Ocijeni e-Dnevnik:Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Anketa
Škola bi trebala imati Facebook stranicu.preskoči na navigaciju