preskoči na sadržaj
Vijesti

Posjet ranču "Centar Istre"

Učenici posebnih razrednih odjela bili su sa svojim učiteljicama Terezom i Zvjezdanom na terenskoj nastavi u Troštima. Pozvali su i prijatelje iz PRO OŠ Vazmoslava Gržalje u Buzetu, tako da su nam se pridružili Ivan, Mirnes i Dino sa svojom učiteljicom Emom. Zašto baš Trošti?  Zato jer se tamo nalazi ranč „Centar Istre“ u vlasništvu obitelji Grgić. Na ranču su našu malu družinu dočekale gospođa Sandra s kćerkom Matteom.


Razgledali smo ranč na kojem se, osim konja, mogu vidjeti i psi koji su na čuvanju ili pak čekaju udomljavanje, kao i nekoliko mačaka. Sve je veoma lijepo i pažljivo uređeno, kako bi životinjama i posjetiteljima bilo lijepo i ugodno.    

Nakon marende na otvorenom, čekalo nas je najveće veselje i glavni „gušt“ ove terenske nastave: jahanje na konjima! No prije toga, trebalo je o njima nešto i naučiti. Gospođa Sandra započela je svoju priču o konjima. Djeca su imala priliku naučiti čime se konji hrane, kako se treba brinuti o njima, zašto ih četkamo i boli li konje kada ih potkivaju. 

No jedna od najvažnijih stvari koju smo naučili je da su konji, iako velike i snažne životinje, izuzetno plahi i senzibilni, pa zato u njihovoj blizini ne smijemo vikati niti raditi nagle i nestrpljive pokrete, a kada im prilazimo, treba im uvijek prići sprijeda, da nas konj može vidjeti. Za to vrijeme je Mattea osedlala konje Astru i Miri... 

...pa su svi koji su željeli mogli doživjeti iskustvo jahanja na konju, uz nježno i strpljivo vođenje Mattee, gospođe Sandre i Patrika.

Dok su čekala svoj red, djeca su uživala u druženju s konjima i ostalim sadržajima, a zatim smo se uputili u Heke. Do Heki su nas prevezle psihologica Valentina i naša ravnateljica, Zdenka Turkalj – Čohilj, koja nam je bila domaćin u Hekima. Provela nas je selom nakon čega smo predahnuli uz finu slatko-slanu zakusku koju nam je priredio „Reginex“.

Vrijeme je bilo lijepo, domaćini izuzetno ljubazni a priroda predivna, tako da smo zaista uživali u svakom trenutku izleta.

Tekst: Zvjezdana Maravić



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: BARBARA MOČIBOB   datum: 9. 6. 2017.


Ocijeni e-Dnevnik:







Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Anketa
Škola bi trebala imati Facebook stranicu.







preskoči na navigaciju