preskoči na sadržaj
Vijesti

Pazin u pokretu – plesom i vježbom u povodu Svjetskog dana zdravlja

U petak, 13. travnja 2018. godine u školsko gradskoj sportskoj dvorani u sklopu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja održana je javno zdravstvena aktivnost pod nazivom Pazin u pokretu. Tom prigodom učenice Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin 7.a i 7.b razreda  pod vodstvom profesorice Jadranke Červar otvorile su program prigodnom plesnom točkom te u nastavku vodile  zajedničko vježbanje svih okupljenih.


Svjetski dan zdravlja prigoda je za promociju zdravlja organiziranjem raznih događaja i javnozdravstvenih aktivnosti na međunarodnoj, regionalnoj i lokalnoj razini koje treba poduzeti za očuvanje zdravlja i sprečavanje bolesti.

Nakon uvodnog govora voditelja Daria Brajkovića, mališanima i građanima obratio se i Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić koji je istaknuo kako je ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana zdravlja posvećeno univerzalnoj zdravstvenoj zaštiti kojom se ističe kako svatko i svugdje ima pravo na osnovnu zdravstvenu zaštitu. Pritom je važno naglasiti da je u svakom društvu dostupna zdravstvena zaštita za sve moguća jedino uz jačanje preventivnih aktivnosti. Kretanje i pokret je najmanje što možete učiniti za sebe. 

U zajedničkom vježbanju sudjelovalo je oko 400 osoba, i to:

  • djeca iz Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin i njihove odgojiteljice,
  • učenici Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin s učiteljicama,
  • članovi udruga Društva s tjelesnim invaliditetom,
  • članovi udruga osoba s intelektualnim teškoćama,
  • članovi Dnevnog boravka za starije osobe Gradskog društva Crvenog križa Pazin s voditeljima,
  • patronažne sestre Istarskih domova zdravlja-Ispostave Pazin,
  • Zajednica sportskih udruga i Pazin sport.

Nakon zajedničkog vježbanja članovi Zajednice sportskih udruga i Pazin sporta prezentirali su novo vanjsko vježbalište s 8 sprava koje se nalazi iza školsko gradske sportske dvorane.

Preuzeto: https://www.pazin.hr/pazin-u-pokretu-plesom-i-vjezbom-u-povodu-svjetskog-dana-zdravlja/Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: BARBARA MOČIBOB   datum: 16. 4. 2018.


Ocijeni e-Dnevnik:Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Anketa
Škola bi trebala imati Facebook stranicu.preskoči na navigaciju