preskoči na sadržaj
Vijesti

Upisi u 1. razred - korisne informacije

Poštovani roditelji,

Upisi u 1. razred Matične škole Pazin održat će se 18. i 19. lipnja u popodnevnim satima, prema rasporedu kojeg ste primili putem poziva.

Upisi će se održati u prizemlju razredne nastave.

U nastavku teksta donosimo još nekoliko korisnih informacija: 


Na upisima roditelji najprije popunjavaju Upisnice nakon čega ćete dobiti anketu za izbornu nastavu iz Vjeronauka te anketu za produženi boravak. Osim toga, dobit ćete popis udžbenika potrebnih za prvi razred te popis potrebnog pribora.

U to vrijeme, djeca s učiteljicama razredne nastave najprije crtaju, nakon čega stručna služba individualno razgovara s djetetom i provjerava predvještine. Paralelno roditelji individualno razgovaraju sa školskom psihologinjom o djetetovoj spremnosti za školu.

U periodu pred polazak u školu javljaju se i brojni strahovi, ponajviše roditeljski, koji se lako prenose na dijete, s velikom mogućnošću da upravo to pokvari dane priprema i polaska u školu koji bi zapravo trebali biti veseli. Stoga, molimo vas da se suzdržite ispred djeteta pokazivati strah ili strašiti dijete školom rečenicama poput “Vidjet ćeš ti tamo, Dobit ćeš jedinicu, Ići ćeš u kut, …”.

Školu je poštenije predstaviti u realnom svjetlu: “Sva djeca idu u školu – ona nam pomaže da postanemo veliki!”

Dragi roditelji,  

drago nam je što je vaše dijete postalo učenikom naše škole i što ćemo sljedećih nekoliko godina zajedno sudjelovati u njegovom odgoju i obrazovanju.

Početak školovanja je za dijete jedno od najznačajnijih razdoblja u životu. Od sada će se pred njega iz dana u dan postavljati sve veći zadatci. Ono će upoznavati mnogo novih osoba - vršnjaka i odraslih; brzo će širiti svoja znanja o svijetu oko sebe i sebi samom.

Dijete će u školi naći brojne prilike za provjeru svojih sposobnosti i njihovo razvijanje. Naša je zajednička obveza omogućiti mu svestrani razvoj, stvaranje pozitivne slike o sebi, izgradnju povjerenja u sebe i svoje mogućnosti, kao i povjerenje u ljude.

Do početka školske godine ostalo je još nekoliko mjeseci. Nemojte ih ispuniti učenjem čitanja i pisanja – to prepustite nama.

Provjerite jeste li osigurali neke preduvjete koji će djetetu olakšati snalaženje u školi:

  • Tijekom ljeta češće prošećite s djetetom putem do škole i ukazujte na sigurno ponašanje  u prometu.
  • Zajedno s djetetom uredite njegov radni kutak; navikavajte ga da se sam brine o  njegovoj urednosti jer ćemo to tražiti i u učionici.
  • Privikavajte dijete na pravilan ritam dana (ustajanje i lijeganje u približno isto vrijeme, spavanje noću 9-10 sati ).    
  • Upućujte dijete na pravilno držanje tijela prilikom sjedenja i pri nošenju školske torbe.
  • Potičite dijete na druženje i igru s drugom djecom.
  • Potičite dijete na igre spretnosti, snalažljivosti i  orijentacije: razvijajte pojmove lijevo-desno, gore-dolje, unutar-izvan.
  • Upućujte dijete na redovno održavanje osobne higijene, samostalno odijevanje i obuvanje.
  • Razgovarajte s djetetom što više, odgovarajte na njegova pitanja i podržavajte njegovu znatiželju za novim spoznajama.
  • Prvi dan nastave osigurajte dovoljno slobodnog vremena kako biste bili uz svoje dijete, pomogli  mu u snalaženju u novoj sredini i zajedno s njim podijelili veselje i ponos zbog polaska u školu.

Suradnjom roditeljskog doma i škole postići ćemo dobre rezultate u odgoju i obrazovanju vašeg djeteta, ostvariti cilj – imati sretno dijete i dobrog učenika :) .

U prilogu se nalazi priručnik o pripremi djeteta za polazak u školu koji će vam pomoći u nadolazećem razdoblju.

Učiteljice i stručne suradnice Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin


Priloženi dokumenti:
Priprema_djeteta_za_polazak_u_skolu.pdf (461.22 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: BARBARA MOČIBOB   datum: 13. 6. 2018.


Ocijeni e-Dnevnik:Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Anketa
Škola bi trebala imati Facebook stranicu.preskoči na navigaciju