ŠTO JE CELIJAKIJA I BEZGLUTENSKA PREHRANA?
Jeste li znali da je gluten sastavni dio Kiki bombona, gumenih bombona, čokolada, Labela, higijenskih i kozmetičkih proizvoda i da ih on čini ljepšima i primamljivijima?
Jesu li ti proizvodi dobri za naše zdravlje? Kako gluten utječe na naš organizam?
Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o glutenu, bezglutenskoj prehrani i celijakiji, učenici prvih razreda saznali su tijekom iznimno zanimljivog predavanja gospođe Marine Hek, majke djevojčice Eme. Nakon predavanja prvaši su istraživali i spoznavali razlike između glutenskog i bezglutenskog tijesta od kojih su izrađivali slova i kušali bezglutenski kruh s domaćim marmeladama od šljiva, smokava i marelica te usporedili okus kruha s glutenom i kruha bez glutena. Učenici 1.c razreda bili su privilegirani kušati i mnoge slane i slatke bezglutenske specijalitete (slane palačinke s tikvicama, slatke palačinke s marmeladom od šljiva i brownie).
Što smo naučili?
Bezglutenska prehrana je vrlo ukusna i nimalo različita od naše svakodnevne prehrane, a još k tome je puno zdravija.
Zahvaljujemo gospođi Marini Hek na zanimljivom predavanju, druženju i suradnji.
Učiteljice Tatjana Maligec i 1.a, Gordana Hrvatin i 1.b,
Dinka Klarić i 1.c, Livija Žufić i 1.d
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |