preskoči na sadržaj
Vijesti

ŠTO JE CELIJAKIJA I BEZGLUTENSKA PREHRANA?

Jeste li znali da je gluten sastavni dio Kiki bombona,  gumenih bombona, čokolada, Labela, higijenskih i kozmetičkih proizvoda i da ih on čini ljepšima i primamljivijima?

Jesu li ti proizvodi dobri za naše zdravlje? Kako gluten utječe na naš organizam?


Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o glutenu, bezglutenskoj prehrani  i celijakiji, učenici prvih razreda saznali su tijekom iznimno zanimljivog predavanja gospođe Marine Hek, majke djevojčice Eme. Nakon predavanja prvaši su istraživali i spoznavali razlike između glutenskog i bezglutenskog tijesta od kojih su izrađivali slova i kušali bezglutenski kruh s domaćim marmeladama od šljiva, smokava i marelica te usporedili okus kruha s glutenom i kruha bez glutena. Učenici 1.c razreda bili su privilegirani kušati i mnoge slane i slatke bezglutenske specijalitete (slane palačinke s tikvicama, slatke palačinke s marmeladom od šljiva i  brownie).

Što smo naučili?

Bezglutenska prehrana je vrlo ukusna i nimalo različita od naše svakodnevne prehrane, a još k tome je puno zdravija.

 Zahvaljujemo gospođi Marini Hek na zanimljivom predavanju, druženju i suradnji.

 

Učiteljice Tatjana Maligec i 1.a, Gordana Hrvatin i 1.b,

Dinka Klarić i 1.c, Livija Žufić i 1.d

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Slađana Jukić   datum: 20. 11. 2022.

      


Dabrica u školi

Naša škola sudjeluje u Dabar natjecanju 2023.


Važne obavijesti

       



Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji





preskoči na navigaciju