preskoči na sadržaj
EKO ŠKOLA

U školi su, na dijelu predmetne nastave i razredne nastave postavljeni panoi:

STALNI (na kojima su izloženi sedam koraka stjecanja statusa Eko škole, članovi eko odbora, logo naše eko škole, logo međunaronih eko škola, logo udruge "Lijepa naša" i FEE te eko kodeks naše škole)

PROMJENJIVI (na kojima redovito učenici-članovi eko patrole prate i izvještavaju učenike i djelatnike o eko aktivnostima koje se dešavaju u školi)

O tim aktivnostima možete pročitati i na ovoj stranici, a uređuju ih učenici-članovi Eko patrole.

 

Eko vijesti

Šumska radionica

Učenici 2.a razreda i Eko grupe sudjelovali su u radionici u kojoj su učili o važnosti šume kao životne zajednice. Radionicu je održala Ana Fornažar, mag. ing. šumarstva iz Modelne šuma, Sliv rijeke Mirne koja obuhvaća sjeverni i centralni dio istarskog poluotoka, a prostire se na području četiri grada – Pazina, Buzeta, Novigrada i Buja.


Šuma kao zdrava lokacija za učenje potiče sposobnost promatranja i slušanja, stimulira socijalne interakcije među djecom. Šuma ublažava i pomaže u prevladavanju negativnog utjecaja stresa.

Pedagoški koraci za postizanje okolišne zrelosti su naučiti uživati na otvorenom prostoru, osjetiti i promatrati prirodu, shvatiti ekološku mrežu i međuodnos čovjeka i prirode, odlučivati o pitanjima koja se tiču okoliša i biti odgovoran za budućnost.

 

 

Tekst i fotografije: učiteljica Tatjana Maligec

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 20. 1. 2020.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju