preskoči na sadržaj
Natjecanja

Školsko natjecanje iz Prve pomoći

U subotu 9. ožujka u Pazinskom kolegiju – Klasičnoj gimnaziji, u organizaciji Gradskog crvenog križa Pazin održalo se školsko/gradsko/općinsko natjecanje iz Prve pomoći.

U kategoriji: Pomladak (Osnovna škola) sudjelovale su 4 ekipe: dvije ekipe iz Matične škole Pazin i dvije ekipe iz Područne škole Karojba.

Natjecatelji su u pismenom dijelu pokazali znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i prvoj pomoći, te u praktičnom dijelu - na radnim pozicijama s realističnim prikazom ozljeda znanje i vještine u pružanju prve pomoći.


Pobijedila je ekipa „Burek“ iz MŠ Pazin koju su činili slijedeći učenici: Nensi Matika (8.b) – vođa ekipe;  Glorija Dagostin (8.b), Lana Kadenaro (8.b), Kelly Milanović (8.b), Ivor Vretenar (8.b) i Ticiana Matković (7.d) – članovi ekipe.

 

Pobjednička ekipa plasirala se na Međužupanijsko natjecanje Istarske i Primorsko-goranske županije koje će se održati 6. travnja u Puli.

 

Čestitke svim natjecateljima na odličnom pokazanom znanju iz pružanja prve pomoći, a pobjedničkoj ekipi sretno na međužupanijskom natjecanju!

 

Učitelj David Jelenković

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: SLAĐANA JUKIĆ   datum: 13. 3. 2019.


Ocijeni e-Dnevnik:


preskoči na navigaciju